Mikko Alakare

osakas, asianajaja

Intohimoni verotusta kohtaan syttyi jo opiskeluaikana johtaessani opiskelijajärjestön omistaman kansainvälisen monitoimialakonsernin hallitusta. Huomasin, kuinka verotuksellisesti järkevän toimintatavan valinta vaikutti suoraan yleishyödylliseen toimintaan tilitettävien varojen määrään.

Sitten opiskeluaikojen olen työskennellyt noin viidentoista vuoden ajan veroasiantuntijana Suomen johtavissa asianajotoimistoissa ja huomannut verotuksen liittyvän kaikkeen liiketoimintaan. Verotus kehittyy nopeasti, valtiot kilpailevat verotuloista ja sääntely lisääntyy. Siksi veroasioiden asianmukainen hoitaminen on menestyvän liiketoiminnan perusedellytys.

Työurani aikana olen kehittänyt vero-osaamistani poikkeuksellisen laaja-alaiseksi. Havaitsen asiakkaille oleelliset asiat niin välittömän kuin välillisenkin verotuksen alueelta. Avustan yrityksiä jatkuvasti erilaisissa yritys-, kiinteistö- ja rahoitusjärjestelyissä. Oleellinen osa työnkuvaani ovat myös pääomasijoitusalan verokysymykset ja vaativat veroriidat. Vanhana järjestöaktiivina olen myös tukenut yleishyödyllisiä yhteisöjä niiden kohtaamissa verohaasteissa.

Veroasiantuntijana työskennellessäni olen moneen kertaan huomannut, ettei veroviranomaisten kanta aina ole se ainoa oikea. Verovelvollisen näkökulma on pystyttävä tuomaan esiin verotusta toimitettaessa tai viimeistään muutoksenhakuvaiheessa. Tuon päämiehilleni lisäarvoa monimutkaisten veroasioiden selvittelyssä erityisesti silloin, kun verovelvollisten ja verohallinnon näkemykset eivät ole yhteneväiset. Oikeudenmukainen lopputulos edellyttää myös veroasioissa, että molemmat osapuolet saavat esittää näkemyksensä tarvittaessa asiantuntijan avustuksella.

Erilaiset hakemistot, kuten International Tax Review, ovat vuosien ajan sijoittaneet minut Suomen johtavien veroasiantuntijoiden joukkoon.

Päätöksentekotaitojani on asianajotyön lisäksi hionut 20 vuoden kokemus huipputason kansainvälisenä jalkapallo- ja salibandyerotuomarina. Osaan toimia tiukoissakin paikoissa ulkopuolisista vaikutteista riippumattomasti.

Uusimmat referenssit

Palvelut Data ja teknologia, Yritysjärjestelyt, Teknologia ja viestintä
Julkaistu 26.3.2024
Palvelut Data ja teknologia, Pääomasijoittaminen, Vero ja strukturointi, Yritysjärjestelyt, Lääketeollisuus ja terveysteknologia, Pääomasijoittaminen, Teknologia ja viestintä
Julkaistu 14.3.2024
Palvelut Corporate Governance, Vero ja strukturointi, Energia ja infrastruktuuri
Julkaistu 12.2.2024
Palvelut Pääomasijoittaminen, Vero ja strukturointi, Lääketeollisuus ja terveysteknologia
Julkaistu 6.2.2024
Palvelut Rahoitus, Vero ja strukturointi, Lääketeollisuus ja terveysteknologia
Julkaistu 17.1.2024
Palvelut Kilpailuoikeus ja julkiset hankinnat, Työoikeus, Vero ja strukturointi, Yritysjärjestelyt
Julkaistu 5.12.2023
Palvelut ESG ja yritysvastuu, FDI-sääntelyneuvonta, Immateriaalioikeudet, Kilpailuoikeus ja julkiset hankinnat, Life Sciences, Pääomasijoittaminen, Rahoitus, Työoikeus, Vero ja strukturointi, Yritysjärjestelyt, Lääketeollisuus ja terveysteknologia
Julkaistu 4.12.2023
Palvelut Data ja teknologia, Pääomasijoittaminen, Työoikeus, Vero ja strukturointi, Yritysjärjestelyt
Julkaistu 21.9.2023