21.8.2018

Netcontrol-yhtiö ja sen osakkaat – Netcontrolin myynti Procuritakselle

Toimimme myyjien ja Netcontrol-yhtiön oikeudellisena neuvonantajana Netcontrolin strukturoidussa myyntiprosessissa. Yhtiön osti ruotsalainen pääomasijoitusyhtiö Procuritas, jonka Procuritas Capital Investors VI -rahasto hankki enemmistön Netcontrolin osakkeista. Netcontrol on tunnettu ratkaisuistaan, järjestelmistään ja palveluistaan reaaliaikaiseen sähköverkkojen valvontaan, ohjaukseen ja automaatioon ja sillä on johtava asema Pohjoismaissa sekä laaja kansainvälinen asiakaskunta.

Netcontrol, joka on perustettu 1991, on älykkäiden sähköverkkojen automaatioratkaisujen toimittaja. Yhtiön pääkonttori on Helsingissä ja sillä on toimistot lisäksi Ruotsissa, Norjassa ja Isossa-Britanniassa. Asiakaskuntaan kuuluu sähköverkkoyhtiöitä, uusiutuvan energian tuottajia, sähköistettyjä rautateitä, energiaintensiivisen teollisuuden tuotantolaitoksia ja kaukolämpölaitoksia sekä pumppaamoita. Yhtiö työllistää noin 80 automaation ammattilaista, ja sen liikevaihto oli noin 19 MEUR vuonna 2017.

Procuritas Capital Investors VI on yksityinen sijoitusrahasto, joka keskittyy keskisuuriin yhtiöihin Pohjoismaissa. PCI VI perustettiin vuonna 2017, ja sillä on noin 318 MEUR sijoitettua pääomaa. Intohimolla liiketoimintaa kohtaan, laajalla kokemuksella teollisuudesta ja yli 30 vuoden kokemuksella, joka kattaa hyvin erilaisia sijoituksia, Procuritas on tukenut yli 40 yritystä tavoitteenaan mahdollistaa yritysten kasvun vauhdittaminen ja todellisen markkinapotentiaalin saavuttaminen.