26.3.2021

Atomico – Sijoitus ohjelmistoyhtiö Aiveniin

Toimimme eurooppalaisen venture capital -sijoittaja Atomicon suomalaisena neuvonantajana ohjelmistoyhtiö Aivenin C-sarjan rahoituskierroksessa, jossa Aiven keräsi 100 miljoonan dollarin eli 84 miljoonan euron rahoituksen kansainvälisiltä sijoittajilta.

Kierrokseen osallistuivat uusina sijoittajina yhdysvaltalainen ohjelmistoalan sijoitusyhtiö Salesforce Ventures ja japanilainen teollisuusyhtiöiden hallinnoima rahasto World Innovation Lab. Aiempina sijoittajina mukana olleet eurooppalainen Earlybird Venture Capital ja yhdysvaltainen IVP lisäsivät Aiveniin sijoittamansa pääoman määrää.

Aiven tarjoaa julkisilla pilvipalvelualustoilla avoimen lähdekoodin tietokantapalveluita, kuten PostgreSQL-, Kafka- ja M3-teknologioita. Yhtiön päätoimipaikka sijaitsee Helsingissä, ja sillä on toimipaikat Berliinissä, Sydneyssä, Torontossa ja Bostonissa.

Atomico on eurooppalainen pääomasijoitusyhtiö, joka sijoittaa innovatiivisiin yhtiöihin koko maailmassa. Atomicon päätoimipaikka sijaitsee Lontoossa. Yhtiön palveluksessa on maailman menestyneimmissä teknologiayhtiöissä toimineita kokeneita yrittäjiä ja johtohenkilöitä.