13.9.2022

Speechly – Delaware flip -järjestely ja Y Combinatorin kehitysohjelmaan osallistuminen

Avustimme puheentunnistukseen erikoistunutta teknologiayritys Speechlyä yhtiö-, vero- ja sopimusoikeudellisissa kysymyksissä yhtiön osallistuessa Piilaaksossa toimivan Y Combinator -yrityskiihdyttämön kehitysohjelmaan. Neuvoimme Speechlyä yhtiön omistuksen siirtämisessä yhdysvaltalaiseen holding-yhtiörakenteeseen niin sanotulla Delaware flip -järjestelyllä, jonka toteutimme käytännössä veroneutraalisti. Lisäksi avustimme yhtiötä muun muassa vero- ja yhtiöoikeudellisessa strukturoinnissa ja sopimusasioissa, jotka liittyvät omistusjärjestelyyn ja Y Combinatorin sijoitusprosessiin.

Vuonna 2016 perustettu Speechly toimii Helsingissä ja kehittää automaattiseen puheentunnistukseen ja luonnollisen kielen ymmärtämiseen keskittyviä sovelluksia. Vuonna 2021 Talouselämä valitsi Speechlyn kymmenen lupaavimman suomalaisen startup-yrityksen joukkoon. Yhtiön aikaisempien sijoittajien joukossa on monia kansainvälisiä venture capital -sijoittajia, kuten Cherry Ventures, Seedcamp, Quantum Angels, Joyance Partners, Social Starts ja Tiny.vc.

Y Combinator on yksi maailman johtavista yrityskiihdyttämöistä. Se valitsee kaksi kertaa vuodessa lupaavia kansainvälisiä kasvuyrityksiä kehitysohjelmaansa yli kymmenentuhannen hakijan joukosta. Samalla se tekee sijoituksen ohjelmaan valittuihin yrityksiin. Tunnetuimpia Y Combinatorin sijoitusportfolioon kuuluvia yhtiöitä ovat muun muassa Stripe, Airbnb, Dropbox, Doordash ja Reddit.