19.8.2019

Bitbar – Bitbar Technologiesin myynti yhdysvaltalaiselle Smartbearille

Toimimme Bitbar Technologies Oy:n ja myyjien neuvonantajana yrityskaupassa, jossa Bitbar myytiin yhdysvaltalaiselle SmartBear Software Inc:lle. Järjestelyyn osallistuivat myös pääomasijoitusyhtiöt Inventure, joka on yksi myyjistä, ja Francisco Partners, joka on Smartbearin suurin omistaja.

Bitbar Technologies on suomalainen verkko- ja mobiililaitteiden sovellustestausta tarjoava ohjelmistoyhtiö, jonka pilvipohjaista testausalustaa käytetään ohjelmistotuotannon automatisointiin. Bitbarin ratkaisujen avulla voidaan optimoida CI/CD-työnkulkuja, hyödyntää tekoälyä ohjelmistokehityksen elinkaarenhallinnassa ja vauhdittaa prosesseja, joilla yritykset pystyvät muuttumaan uusiksi ohjelmistoalan organisaatioiksi. Yhtiön tuotteita käyttävät muun muassa Mozilla, WeWork, Google, PayPal, Deutsche Telekom, Square, CBS Interactive ja TomTom, ja sitä tarjotaan myös IBM:n pilvipalvelun kautta.

Smartbear on yhdysvaltalainen ohjelmistotalo, jonka ohjelmistoa käytetään ohjelmistojen kehittämiseen, testaukseen ja laadunvalvontaan. Smartbearin ohjelmistoa käytetään yli 20 000 organisaatiossa koko maailmassa, ja sillä on yli kuusi miljoonaa käyttäjää. Smartbearin asiakkaita ovat muun muassa Adobe, JetBlue, MasterCard ja Microsoft.

Francisco Partners on kansainvälinen pääomasijoitusyhtiö, joka sijoittaa teknologiaan ja teknologiayhtiöihin. Francisco Partners on kerännyt tähän mennessä yli 14 miljardin dollarin pääomat, ja se on yksi maailman suurimmista ja aktiivisimmista teknologiaan erikoistuneista pääomasijoitusyhtiöistä.