8.1.2021

Perustajat – Säätiön perustaminen Alvar ja Aino Aallon suunnitteleman Paimion parantolan suojelemiseksi

Neuvoimme Varsinais-Suomen Sairaanhoitopiirin kuntayhtymää ja muita perustajia pro bono -työnä toimeksiannossa, jossa perustettiin säätiö Alvar ja Aino Aallon suunnitteleman Paimion parantolan arkkitehtuurikokonaisuuden kehittämiseksi ja suojelemiseksi.

Säätiö suojelee kansainvälisesti tunnetun tuberkuloosiparantolan rakennusten arkkitehtuuria ja kulttuurihistoriallisesti arvokasta aineellista pääomaa. Säätiön tehtävänä on säilyttää kiinteistöjen ja irtaimiston muodostama kokonaisuus.

”Castrén & Snellmanin laaja-alaisesta osaamisesta ja hyvästä palvelusta oli meille suurta apua Paimion parantola -säätiön perustamishankkeen kaikissa vaiheissa ja loppuun saattamisessa. Meille tuli hankkeen kuluessa vastaan asioita, joita emme olleet osanneet riittävästi ennakoida, mutta yhdessä Castrén & Snellmanin asiantuntijoiden kanssa löysimme niihin toimivan ratkaisun”, säätiön hallituksen jäsen Heikki Aalto-Alanen kommentoi.

“On hienoa, että he olivat valmiita osallistumaan tähän kansainvälisestikin poikkeuksellisen merkittävään modernin arkkitehtuurin suojeluhankkeeseen tarjoamalla asiantuntemuksensa käyttöömme pro bono -työnä”, Aalto-Alanen jatkaa.

Tulevaisuudessa parantolan tiloissa on tarkoitus järjestää muun muassa erilaisia kulttuurialan tapahtumia.

Säätiön perustivat Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri, valtio, Alvar Aalto -säätiö sekä Paimion ja Turun kaupungit. Paimion parantolan omistavan Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä on luovuttanut säätiölle parantolan kiinteistöt rakennuksineen ja irtaimistoineen.

Säätiön perustamisen taustalla on opetus- ja kulttuuriministeriön ja ympäristöministeriön asettama selvitystyö, joka alkoi vuonna 2019.

Uusimmat referenssit

Avustimme U-landshjälp från Folk till Folk i Finland rf -yhdistystä toiminnan uudelleenjärjestelyssä, jossa yhdistys perusti säätiön purettavan yhdistyksen toiminnan jatkamista varten. Yhdistyksen muuttaminen säätiöksi turvaa sen, että yhdistys voi jatkaa toimintaansa alkuperäistä tarkoitustaan muuttamatta ja tarjota kestävää tukea ilmasto- ja globaalikehitykselle myös tulevaisuudessa. Uudelleenjärjestelyssä yhdistys siirsi kaikki varansa ja velkansa sekä toimintansa uudelle perustetulle säätiölle. Myös yhdistyksen henkilöstö siirtyi säätiön palvelukseen ns. vanhoina työntekijöinä. Uudelleenjärjestelyn viimeisessä vaiheessa yhdistys puretaan. U-landshjälp från Folk till Folk i Finland sr käyttää myös jatkossa lyhennettä UFF. Yleishyödyllisestä yhdistyksestä on tullut yleishyödyllinen säätiö, joka ylläpitää kierrätyspalvelua Suomessa ja tukee kehitysyhteistyötä Afrikassa ja Intiassa. UFF:n tavoitteena on vaatekierrätyksellä aikaansaada kestävää kehitystä, joka samalla vähentää äärimmäistä köyhyyttä maailmassa. UFF tukee koulutusta sekä ruokaturvan ja taloudellisen toimeentulon edistämistä Afrikassa ja Intiassa. UFF tuo kestävän kehityksen ja kehittyvien maiden asioita osaksi suomalaisten arkipäivää. Vaatekeräysten ja lahjoitusten lisäksi säätiön toimintaa mahdollistavat ulkoministeriön myöntämät valtionavustukset sekä Euroopan unionin tuki.   UFF sr:n toimitusjohtaja Virve Groning: Uudelleenjärjestely on ollut UFF:n historiassa ainutlaatuinen tilanne, jossa on ollut tärkeää paitsi rakentaa entistä vankempia edellytyksiä tulevaisuuden toimintaa varten, myös taata organisaation alkuperäisten, kestävää kehitystä rakentavien ilmasto- ja globaalikehityksen missioiden jatkuvuus. Castren & Snellman Oy:n kattavan asiantuntemuksen avulla olemme voineet varmistua siitä, että kaikki järjestelyssä tarpeelliset aspektit tulevat huomioiduiksi ja hoidetuiksi. Muutosprosessin huolellinen ja ennakoiva hallinta on mahdollistanut luotettavan jatkuvuuden yhteiskunnallisille käytännön palvelutehtäville sekä kotimaan ilmastopalvelun että globaalikehitysohjelman osalta.
Julkaistu 13.6.2019
Neuvoimme Metsäliitto Osuuskuntaa, kun se uudelleenrahoitti joulukuussa 2018 allekirjoitetun 200 miljoonan euron valmiusluottolimiittinsä kahdeksan pankin muodostaman syndikaatin kanssa. Vastuullisuustavoitteisiin sidottu luottolimiitti erääntyy viiden vuoden kuluttua ja siinä on kaksi yhden vuoden mittaista jatko-optiota. Limiitti on tarkoitettu yhtiön yleisiin rahoitustarpeisiin. Valmiusluoton hinnoittelu on sidottu kahteen Metsä Groupin kunnianhimoisista vastuullisuustavoitteista: Tavoite 1: 0 tonnia fossiilisia hiilidioksidipäästöjä, Scope 1 ja 2, vuoteen 2030 mennessä Tavoite 2: Sertifioidun puun osuus puunhankinnasta 100 % vuoteen 2030 mennessä. ”Vastuullisuustavoitteiden sisällyttäminen rahoitukseemme osoittaa yhtiön vahvaa sitoutumista toimiin, joilla pienennämme hiilijalanjälkeämme ja toimimme ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi”, toteaa Metsä Groupin talousjohtaja Vesa-Pekka Takala.
Julkaistu 16.1.2025
Neuvoimme NoHo Partners Oyj:tä, kun se teki 119 miljoonan euron rahoitusjärjestelyn. Tehty rahoitusjärjestely vapauttaa merkittävän osan kassavirrasta liiketoiminnan käyttöön ja mahdollistaa yritysostovetoisen kasvustrategian toteuttamisen myös jatkossa.
Julkaistu 16.1.2025
Neuvoimme CapMan Buyoutia Renoa Groupin irtautumisessa. Renoa Groupin johto on yhdessä Korpi Capitalin ja muiden sijoittajien kanssa ostanut konsernin. Renoa Group on suomalainen vakiintunut talotekniikka-alan asiantuntija, joka on erikoistunut omakotitaloihin Suomessa ja Ruotsissa. Renoa on merkittävä avaimet käteen -periaatteella toteutettavien käyttövesi- ja lämmitys-, viemäri- ja sähköverkkosaneerausten toimittaja, jolla on toimintaa myös Ruotsissa. Konsernin liikevaihto oli 35 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa oli noin 300 henkilöä 10 toimipisteessä Suomessa ja 6 toimipisteessä Ruotsissa. Korpi Capital on suomalainen sijoitusyhtiö, jolla on omistuksia 29 yrityksessä. 
Julkaistu 14.1.2025