Avustimme Aktia Pankkia sen ostaessa Taaleri Oyj:n varainhoitoliiketoiminnan. Kauppaan kuuluvat Taaleri Varainhoito Oy, Taaleri Rahastoyhtiö Oy, Taaleri Veropalvelut Oy ja Evervest Oy.  Velaton kauppahinta on 120 miljoonaa euroa.

Järjestelyssä Aktiaan siirtyy Aktian raportointikäytännön mukaisesti 4,4 miljardia euroa hallinnoitavia varoja (AuM). Järjestelyn myötä Aktian hallinnoitujen varojen määrä kasvaa 10,4 miljardista eurosta 14,8 miljardiin euroon.

Osana kauppaa Aktia ja Taaleri ovat sopineet aloittavansa molempien strategiaa tukevan yhteistyön, jonka kautta Aktiasta tulee Taalerin vaihtoehtoisten sijoitustuotteiden jakelija Suomessa. Kauppa tukee Aktian tavoitetta olla Suomen paras varainhoitaja. Aktia ja Taalerilta siirtyvät toiminnot muodostavat yhdessä yhden Suomen johtavista varainhoito-organisaatioista.

Kaupan toteuttaminen edellyttää Kilpailu- ja kuluttajaviraston ja Finanssivalvonnan hyväksyntää. Kaupan täytäntöönpanon arvioidaan tapahtuvan toukokuussa 2021.

Aktia on suomalainen varainhoitaja, pankki ja henkivakuuttaja, joka on luonut vaurautta ja hyvinvointia sukupolvelta toiselle jo 200 vuoden ajan. Aktia palvelee asiakkaitaan digitaalisten kanavien kautta kaikkialla ja kasvokkain toimipisteissään pääkaupunkiseudulla sekä Turun, Tampereen, Vaasan ja Oulun seuduilla. Aktian palkitun varainhoidon rahastoja myydään myös kansainvälisesti. Aktia työllistää noin 830 henkilöä eri puolella Suomea. Aktian osake noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä (AKTIA).

Taaleri on finanssiryhmä, jonka emoyhtiö Taaleri Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle pörssilistalle. Taaleri-konserni koostuu kolmesta liiketoiminta-alueesta: Varainhoito, Vakuutus ja Energia. Lisäksi konserni tekee sijoituksia omasta taseestaan. Taalerilla oli vuoden 2020 lopussa hallinnoitavia varoja 7,6 miljardia euroa ja varainhoidon asiakkaita yli 6 000. Taaleri Oyj:llä on noin 6 000 osakkeenomistajaa. Taalerin toiminta on Finanssivalvonnan valvomaa.