21.8.2019

AEW – Uusien asuinkiinteistöjen osto pääkaupunkiseudun nousevilta asuinalueilta

Neuvoimme saksalaista kiinteistösijoitusyhtiötä AEW:ta yhdessä Yester & Morrow’n kanssa, kun AEW hankki kaksi asuinkiinteistöä pääkaupunkiseudulta. Kiinteistöt sijaitsevat Helsingin Jätkäsaaressa ja Espoon Matinkylässä. Niissä on yhteensä noin 90 asuntoa, jotka on kokonaan vuokrattu. Myyjänä oli Ålandsbanken Asuntorahasto.

Hankinta toteutettiin kahtena osakekauppana AEW Invest GmbH:n vuonna 2019 perustaman avoimen erikoissijoitusrahaston kautta. Rahasto palvelee saksalaista lisäeläkerahastoa, joka sijoittaa koko Euroopan markkinoille. Järjestely vietiin läpi ripeässä aikataulussa. Sujuvuuden varmistamiseksi kansainvälinen neuvonantajatiimimme hankki veroviranomaisilta sitovan ennakkoratkaisun, jolla varmistettiin, että saksalainen erikoissijoitusrahasto saa saman verokohtelun kuin suomalaiset rahastot.

AEW:n rahastonhoitaja Lars-Henning Pylla kommentoi hankintaa: ”Suomi kuuluu maailman kilpailukykyisimpiin talouksiin, ja sen moottorina on vahva pääkaupunkiseutu. Siksi päätimme laajentaa asuinkiinteistöjen sijoitussalkkuamme tälle dynaamiselle alueelle.”

AEW on maailman suurimpia kiinteistösijoitusyhtiöitä. Se hallinnoi yhteensä 67,6 miljardin euron sijoitusvarallisuutta (31.3.2019), ja sillä on yli 700 työntekijää. AEW:n päätoimipaikat ovat Boston, Lontoo, Pariisi ja Hongkong. Se palvelee institutionaalisia sijoittajia laajalla palveluvalikoimalla, johon kuuluvat muun muassa rahastot ja sijoitustilit. AEW:llä on myös Natixis Investment Managersin kehittämän kiinteistöomaisuuden hallinnointijärjestelmän edustus.

AEW hallinnoi Euroopassa rahastojen ja sijoitustilien puolesta 31,8 miljardin euron kiinteistövarallisuutta (31.3.2019). Sillä on maanosassa yhdeksän toimipaikkaa ja 400 työntekijää. AEW toteuttaa menestyksekkäästi sektoripohjaisia, arvonnousupohjaisia ja opportunistisia sijoitusstrategioita asiakkaidensa valinnan mukaan. Viiden viime vuoden aikana AEW on ostanut ja myynyt kiinteistöjä Euroopassa yhteensä 20 miljardin euron arvosta.