25.5.2022

Intera Partners – HögforsGST:n osto

Avustimme Intera Partnersia, kun se osti lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin erikoistuneen HögforsGST:n. Älykkäiden ja energiatehokkaiden lämmitys- ja jäähdytysratkaisuiden kysyntä on kasvussa; rakennusten energiankulutuksesta suurin osa suuntautuu lämmitykseen, joka on paitsi yksi suurimmista ilmastopäästöjen lähteistä, myös yksi merkittävimmistä kiinteistökuluista.

Intera Partners on suomalainen yritysten kasvuun keskittyvä pääomasijoittaja. Se on perustettu vuonna 2007 ja sen omistaa yhtiön avainhenkilöstö. Intera hallinnoi kolmea aktiivista rahastoa, joiden pääomien yhteismäärä on 785 miljoonaa euroa. Rahastojen sijoittajina on johtavia pohjoismaisia ja eurooppalaisia institutionaalisia sijoittajia.

HögforsGST on suomalainen, korkeatasoisten lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmien valmistukseen, myyntiin ja markkinointiin erikoistunut yritys. Se on Pohjoismaiden johtava lämmönjakokeskustoimittaja. Yrityksen tavoitteena on vähentää kiinteistöjen energiahävikkiä ja samalla pienentää tehokkaasti lämmityksestä ja jäähdytyksestä aiheutuvia asumisen kustannuksia ja ilmastopäästöjä. HögforsGST:llä on kattava myyntiverkosto ympäri Suomen sekä tytäryhtiöt Ruotsissa ja Norjassa.