6.2.2024

Keensight Capital Biovianin ja 3P Biopharmaceuticalsin yhdistyminen

Neuvoimme pääomasijoittaja Keensight Capitalia Suomen lainsäädännön osalta, kun kaksi Keensight Capitalin tukemaa johtavaa biologisten lääkkeiden sopimuskehitys- ja valmistusorganisaatiota (CDMO), Biovian ja 3P Biopharmaceuticals, yhdistyivät. Yhdistymisen tuloksena alalle syntyi uusi johtava yleiseurooppalainen yritys 3PBIOVIAN.

Uusi konserni tarjoaa ainutlaatuisia kokonaisvaltaisia kehitys- ja valmistuspalveluja kaikille proteiiniekspressiojärjestelmille ja virusvektoreille niin lääkeaineita kuin lääkevalmisteitakin varten. Palvelut kattavat kehitysprosessin prekliinisestä ja kliinisestä kehityksestä aina kaupalliseen vaiheeseen asti. 3PBIOVIANissa työskentelee yli 500 ammattilaita, ja sillä on tuotantolaitokset Turussa ja Espanjan Pamplona-Noáinissa sekä toimisto Yhdysvaltain Bostonissa. Konsernista tulee yksi tärkeimmistä riippumattomista biologisia lääkkeitä tarjoavista eurooppalaisista CDMO:ista.

Yhteistyössä kanssamme Keensight Capitalia neuvoivat Paul Hastings, joka oli Keensight Capitalin johtava oikeudellinen neuvonantaja yritysjärjestelyssä, sekä Strelia ja Garrigues, jotka neuvoivat Keensight Capitalia Luxemburgin ja Espanjan lainsäädännön osalta.