Annamari Friskopf

Senior Associate, asianajaja

Olen työskennellyt Castrén & Snellmanilla transaktiojuristina vuodesta 2015 lähtien. Olen avustanut useissa kotimaisissa ja rajat ylittävissä yrityskaupoissa sekä pääomasijoitustransaktioissa. Nautin siitä, että voin transaktiojuristina yhdistää laaja-alaisen kiinnostukseni eri oikeudenaloihin ja toimialoihin.

Erityisenä osaamisalueenani ovat IPR- ja ICT-intensiiviset transaktiot. Koen, että teknologiaan, immateriaalioikeuksiin ja tietosuojaan liittyvät kysymykset ovat nykyaikana yhä merkittävämmässä roolissa kaikissa transaktioissa ja lähes kaikilla toimialoilla. Minusta on kiehtovaa, kuinka teknologinen kehitys luo uusia mahdollisuuksia ja haastaa vanhoja toimintatapoja, jolloin syntyy myös juridiselta kannalta uusia tilanteita. Erityisen kiinnostavia kysymyksiä liittyy myös datan arvoon ja hallintaan.

Osallistun aktiivisesti yritysjärjestelytiimimme työkalujen ja malliasiakirjojen kehittämiseen. Innostun siitä, että voin osaltani olla kehittämässä uusia toimintatapoja, joiden avulla voimme vielä paremmin ja tehokkaammin hyödyntää hallussamme olevaa tietoa asiakkaillemme lisäarvoa tuottavilla tavoilla.

Työskentelin ennen valmistumistani harjoittelijana Castrén & Snellmanilla sekä toisessa liikejuridiikkaan keskittyvässä toimistossa Suomessa. Lisäksi minulla on kokemusta vakuutusyhtiöstä sekä kustannusyhtiön lakitiedon osastolta. Helsingin yliopiston lisäksi olen opiskellut oikeustiedettä myös Rotterdamin Erasmus yliopistossa Alankomaissa.

Tutustu myös muihin alan osaajiimme