24.8.2017

Hansen Technologies – Enoro Groupin osto

Toimimme australialaisen pörssiyhtiön Hansen Technologies Limitedin Suomen-neuvonantajana järjestelyssä, jossa se hankki Enoro Holding A/S:n 620 miljoonalla Norjan kruunulla. Enoron suurin omistaja on vuodesta 2010 ollut pääomasijoittaja Herkules Capital.

Enoro on merkittävä ohjelmistotoimittaja, joka tarjoaa ratkaisuja energiasektorin asiakastiedon hallintaan (Customer Information Systems (CIS) ja Meter and Energy Data Management (EDM/MDM). Yhtiön toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, joissa on maailman kehittyneimmät energiamarkkinat. Sillä on Pohjoismaissa yli 45 prosentin markkinaosuus. Enoro on perustettu vuonna 1992, ja sillä on toimipaikat Suomessa, Alankomaissa, Norjassa, Ruotsissa ja Sveitsissä. Yhtiöllä on yli 300 asiakasta ja yli 270 työntekijää.

Hansen Technologies on merkittävä kansainvälinen laskutus- ja asiakkuudenhallintaratkaisujen toimittaja, joka palvelee energia-alan toimijoita, televiestintäyhtiöitä ja maksutelevisio-operaattoreita yli 40 vuoden kokemuksella. Hansenin palveluksessa on yli 900 asiantuntijaa Australiassa, Yhdysvalloissa, Uudessa-Seelannissa, Kiinassa, Tanskassa, Saksassa, Argentiinassa, Etelä-Afrikassa ja Isossa-Britanniassa.

”Näiden kahden yhtiön yhdistymisen myötä Hansenin toiminta laajenee maailman dynaamisimmille ja kypsimmille energiamarkkinoille. Enoron osto vahvistaa Hansenin asemaa Euroopassa, sillä kaupan jälkeen meillä on asiakkaita Norjassa, Ruotsissa, Suomessa, Saksassa, Alankomaissa, Sveitsissä ja Itävallassa. Hansenin kilpailukyky ja tarjonta vahvistuvat Euroopan energiamarkkinoilla kaupan ansiosta entisestään”, Hansenin toimitusjohtaja Andrew Hansen toteaa.