25.1.2017

AMC Entertainment Holdings, Inc. (AMC) – Nordic Cinema Groupin (NCG) osto

Toimimme New Yorkin pörssiin listatun AMC:n paikallisena oikeudellisena neuvonantajana, kun se osti skandinaavis-baltialaisen elokuvateatteriyhtiön NCG:n noin 900 miljoonan dollarin kauppahintaan. Myyjinä olivat Bridgepoint Capital ja ruotsalainen mediayhtiö Bonnier Holdings.

NCG operoi 68:aa elokuvateatteria ja on merkittävä vähemmistöomistaja yli 50 muussa teatterissa, joille NCG tarjoaa laajan valikoiman yhteispalveluja. NCG on markkinajohtaja Ruotsissa (SF Bio), Suomessa (Finnkino) sekä Virossa, Latviassa ja Liettuassa (Forum Cinemas) ja markkinakakkonen Norjassa (SF Kino). AMC:n ja NCG:n yhdistyminen vahvistaa ennestään AMC:n asemaa Yhdysvaltojen, Euroopan ja maailman suurimpana elokuvateatteritoimijana.

Projektia johtivat ruotsalainen asianajotoimisto Lindahl ja kansainvälinen asianajotoimisto Pinsent Masons. Castrén & Snellmanin lisäksi paikallisina oikeudellisina neuvonantajina toimivat asianajotoimisto Schjødt Norjassa ja asianajotoimisto Sorainen Virossa, Latviassa ja Liettuassa.

AMC:n toimitusjohtaja Adam Aron luonnehtii yrityskauppaa näin: ”Tämä on kolmas merkittävä yrityskauppamme kuluneen vuoden aikana. Uskomme, että kauppa tuo AMC:lle jälleen uuden mahdollisuuden jatkaa laajentumistaan uusille maantieteellisille alueille ja vahvistaa AMC:n asemaa elokuvaesitysten kiistattomana markkinajohtajana maailmanlaajuisesti.”