7.11.2019

Avesco – Caterpillar- ja Sitech-liiketoimintojen osto

Toimimme sveitsiläisen Avesco AG:n oikeudellisena neuvonantajana liiketoimintakaupassa, jossa Avesco osti Wihuri Oy:ltä Caterpillar- ja Sitech-tuotemerkkien Suomen maahantuonti- ja jälleenmyyntitoiminnot. Niiden suunnitellaan siirtyvän Avescolle 1.1.2020. Avesco keskittyy Suomessa Caterpillar- ja Sitech-tuotemerkkien edustukseen. Liiketoimintakaupan myötä noin 240 työntekijää siirtyy sen palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Avesco AG kuuluu perheomisteiseen Ammann-konserniin, joka on perustettu vuonna 1869 ja työllistää yli kolmetuhatta työntekijää. Avesco muun muassa myy, vuokraa ja huoltaa rakennuskoneita sekä energiantuotantokoneita. Se osti Wihurilta Caterpillarin Baltian-liiketoiminnan vuonna 2016. Avesco edustaa Caterpillar-tuotemerkkiä myös Sveitsissä.

Wihuri on kansainvälinen monialakonserni ja perheyhtiö, jonka historia ulottuu yli sadan vuoden taakse. Sen toimialat ovat pakkausteollisuus, päivittäistavaratukkukauppa, tekninen kauppa ja liikelennot. Wihuri toimii noin 30 maassa ja työllistää yli 5 000 eri alojen ammattilaista. Caterpillar kuuluu konsernin teknisen kaupan liiketoimintaan, joka on Wihuri Oy:n alaisuudessa. Wihuri on maahantuonut ja jälleenmyynyt Caterpillar-tuotemerkkiä yli 70 vuotta.