28.8.2018

Schott – Primoceler Oy:n hankinta

Toimimme Schott AG:n oikeudellisena neuvonantajana yrityskaupassa, jossa se osti tamperelaisen lasermikrotyöstöalan yrityksen Primoceler Oy:n koko osakekannan.

Schott AG on saksalainen teknologia-alan konserni, joka tarjoaa korkealaatuisia tuotteita ja älykkäitä ratkaisuja muun muassa kodinkone-, lääke-, elektroniikka- ja optiikkateollisuudelle, biotieteille sekä auto- ja lentoteollisuudelle. Schott-konserni on toiminut jo yli 130 vuotta. Konsernilla on myyntitoimistoja ja tuotantolaitoksia 33 maassa, ja sillä on noin 15 000 työntekijää. Konsernin liikevaihto oli 2,05 miljardia euroa tilikaudella 2016–2017.

Primoceler Oy on kehittänyt ainutlaatuisen lasermikrohitsausmenetelmän, jolla lasiosia voidaan liittää toisiinsa ilman kiinnitysaineita tai kuumentamista. Primocelerin hitsaustekniikan avulla voidaan valmistaa hyvin pieniä sähkölaitteita ja optisia laitteita, jotka vaativat tarkkoja ja erittäin kestäviä liitoksia.

Yrityskaupan jälkeen Primoceler jatkaa toimintaansa Tampereella Schott Primoceler Oy -nimisenä ja siitä tulee osa Schottin Electronic Packaging -liiketoimintayksikköä.