22.12.2022

Schibsted – AutoVexin osakkeiden osto

Avustimme norjalaista Schibsted-konsernia järjestelyssä, jossa Schibsted Nordic Marketplaces hankki 79 % AutoVexin (Alltvex Oy) osakekannasta sen osakkeenomistajilta.

AutoVex on Suomen johtava kuluttajien ja autoliikkeiden välinen käytettyjen autojen huutokauppa. Sen palvelu tarjoaa kuluttajille vaivattoman tavan saada tarjouksia käytetystä autostaan autoliikkeille suunnatun digitaalisen huutokaupan välityksellä. AutoVex on perustettu vuonna 2018, ja nykyään yritys työllistää Helsingissä noin 20 henkilöä.

Schibsted on Oslon pörssiin listattu digitaalisten brändien perhe, jolla on vahva asema Pohjoismaissa ja noin 6 000 työntekijää. Osana Motor-liiketoiminta-aluettaan Schibsted omistaa ennestään useita Pohjoismaiden johtavia brändejä, kuten FINN, Nettbil, Carweb ja Honk Norjassa, Bilbasen ja DBA Tanskassa sekä Blocket ja Bytbil Ruotsissa.

Lisäämällä AutoVexin portfolioonsa Schibsted vahvistaa aiempaa asiantuntijuuttaan ja laajentaa tarjontaansa uudella konseptilla myös Suomessa. Hankinnalla Schibsted osoittaa myös sitoutumisensa Suomen markkinaan ja sen mahdollisuuksien hyödyntämiseen jatkossakin, sekä samalla Oikotien ja Tori.fin omistajana vahvistaa jo ennestään vahvaa asemaansa digitaalisten markkinapaikkojen tarjoajana Suomessa.