Muiden yhteisöjen neuvonanto

Muiden yhteisöjen neuvonanto

Neuvomme myös muita yhteisöjä kuin osakeyhtiöitä monipuolisissa toiminnan järjestämiseen liittyvissä kysymyksissä.

Tarjoamme yksilöllisesti toteutettuja ja käytännönläheisiä ratkaisuja yhteisöjen usein kohtaamiin haasteisiin. Autamme asiakkaitamme valitsemaan tarkoituksenmukaisimman yhteisömuodon toiminnan harjoittamista varten. Lisäksi asiantuntemuksemme kattaa esimerkiksi yhteisön organisaatiorakenteen kehittämistä, compliance-liitännäisiä toimintoja sekä yhteisön johdon ja jäsenistön välisiä suhteita koskevat kysymykset.

Neuvomme myös yleishyödyllisiä yhteisöjä, jotka eroavat monin tavoin tavallisista taloudellisista toimijoista. On tärkeää, että yleishyödyllisen yhteisön erityispiirteet otetaan riittävässä määrin huomioon niin yhteisöä perustettaessa kuin sen jokapäiväisessä toiminnassa.

Uusimmat referenssit

Neuvoimme Varsinais-Suomen Sairaanhoitopiirin kuntayhtymää ja muita perustajia pro bono -työnä toimeksiannossa, jossa perustettiin säätiö Alvar ja Aino Aallon suunnitteleman Paimion parantolan arkkitehtuurikokonaisuuden kehittämiseksi ja suojelemiseksi. Säätiö suojelee kansainvälisesti tunnetun tuberkuloosiparantolan rakennusten arkkitehtuuria ja kulttuurihistoriallisesti arvokasta aineellista pääomaa. Säätiön tehtävänä on säilyttää kiinteistöjen ja irtaimiston muodostama kokonaisuus. ”Castrén & Snellmanin laaja-alaisesta osaamisesta ja hyvästä palvelusta oli meille suurta apua Paimion parantola -säätiön perustamishankkeen kaikissa vaiheissa ja loppuun saattamisessa. Meille tuli hankkeen kuluessa vastaan asioita, joita emme olleet osanneet riittävästi ennakoida, mutta yhdessä Castrén & Snellmanin asiantuntijoiden kanssa löysimme niihin toimivan ratkaisun”, säätiön hallituksen jäsen  Heikki Aalto-Alanen  kommentoi. “On hienoa, että he olivat valmiita osallistumaan tähän kansainvälisestikin poikkeuksellisen merkittävään modernin arkkitehtuurin suojeluhankkeeseen tarjoamalla asiantuntemuksensa käyttöömme pro bono -työnä”, Aalto-Alanen jatkaa. Tulevaisuudessa parantolan tiloissa on tarkoitus järjestää muun muassa erilaisia kulttuurialan tapahtumia. Säätiön perustivat Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri, valtio, Alvar Aalto -säätiö sekä Paimion ja Turun kaupungit. Paimion parantolan omistavan Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä on luovuttanut säätiölle parantolan kiinteistöt rakennuksineen ja irtaimistoineen. Säätiön perustamisen taustalla on opetus- ja kulttuuriministeriön ja ympäristöministeriön asettama selvitystyö, joka alkoi vuonna 2019.
Julkaistu 8.1.2021
Avustimme U-landshjälp från Folk till Folk i Finland rf -yhdistystä toiminnan uudelleenjärjestelyssä, jossa yhdistys perusti säätiön purettavan yhdistyksen toiminnan jatkamista varten. Yhdistyksen muuttaminen säätiöksi turvaa sen, että yhdistys voi jatkaa toimintaansa alkuperäistä tarkoitustaan muuttamatta ja tarjota kestävää tukea ilmasto- ja globaalikehitykselle myös tulevaisuudessa. Uudelleenjärjestelyssä yhdistys siirsi kaikki varansa ja velkansa sekä toimintansa uudelle perustetulle säätiölle. Myös yhdistyksen henkilöstö siirtyi säätiön palvelukseen ns. vanhoina työntekijöinä. Uudelleenjärjestelyn viimeisessä vaiheessa yhdistys puretaan. U-landshjälp från Folk till Folk i Finland sr käyttää myös jatkossa lyhennettä UFF. Yleishyödyllisestä yhdistyksestä on tullut yleishyödyllinen säätiö, joka ylläpitää kierrätyspalvelua Suomessa ja tukee kehitysyhteistyötä Afrikassa ja Intiassa. UFF:n tavoitteena on vaatekierrätyksellä aikaansaada kestävää kehitystä, joka samalla vähentää äärimmäistä köyhyyttä maailmassa. UFF tukee koulutusta sekä ruokaturvan ja taloudellisen toimeentulon edistämistä Afrikassa ja Intiassa. UFF tuo kestävän kehityksen ja kehittyvien maiden asioita osaksi suomalaisten arkipäivää. Vaatekeräysten ja lahjoitusten lisäksi säätiön toimintaa mahdollistavat ulkoministeriön myöntämät valtionavustukset sekä Euroopan unionin tuki.   UFF sr:n toimitusjohtaja Virve Groning: Uudelleenjärjestely on ollut UFF:n historiassa ainutlaatuinen tilanne, jossa on ollut tärkeää paitsi rakentaa entistä vankempia edellytyksiä tulevaisuuden toimintaa varten, myös taata organisaation alkuperäisten, kestävää kehitystä rakentavien ilmasto- ja globaalikehityksen missioiden jatkuvuus. Castren & Snellman Oy:n kattavan asiantuntemuksen avulla olemme voineet varmistua siitä, että kaikki järjestelyssä tarpeelliset aspektit tulevat huomioiduiksi ja hoidetuiksi. Muutosprosessin huolellinen ja ennakoiva hallinta on mahdollistanut luotettavan jatkuvuuden yhteiskunnallisille käytännön palvelutehtäville sekä kotimaan ilmastopalvelun että globaalikehitysohjelman osalta.
Julkaistu 13.6.2019
Edustimme Voima Venturesia sen sijoittaessa Aisti Corporationiin Series A -rahoituskierroksella.  Aistin 29 miljoonan euron rahoituskierros tukee yhtiön ensimmäisen kaupallisen tehtaan rakentamista Kiteelle, joka mahdollistaa kaupallisen tuotannon käynnistämisen. Muita sijoittajia kierroksella ovat muun muassa Maki.vc ja Valve Venturesin johtama syndikaatti. Voima Ventures on pääomasijoittaja, joka sijoittaa tiedelähtöisiin syväteknologian yrityksiin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Aisti on akustiikkalevyjen valmistaja, jonka toiminnan ytimessä ovat innovatiivisuus, luonnollisuus, hiilinegatiivisuus ja kierrätettävyys. Aistin akustiikkalevyt valmistetaan uusiutuvista puukuiduista. Kiteen tehtaalla yhtiö aikoo saavuttaa 2,5 miljoonan neliömetrin vuotuisen tuotantokapasiteetin. 
Julkaistu 13.12.2024
Toimimme Hanza AB:n suomalaisena neuvonantajana sen hankkiessa Leden Group Oy:n koko osakekannan. Hanza AB on ruotsalainen, Tukholman pörssissä listattu konepajateollisuuden ja elektroniikan sopimusvalmistusta harjoittava yritys. Vuonna 2008 perustetulla yrityksellä on kuusi tuotantokeskittymää Ruotsissa, Suomessa, Saksassa, Baltiassa, Keski-Euroopassa ja Kiinassa, ja sen vuotuinen liikevaihto on noin 4,6 miljardia Ruotsin kruunua. Leden Group on johtava suomalainen sopimusvalmistaja, joka erikoistuu ohutlevyihin, koneistukseen ja monimutkaisiin järjestelmiin. Leden Groupillla on neljä tuotantolaitosta Suomessa ja yksi Virossa, ja sen vuotuinen liikevaihto on noin 1,1 miljardia Ruotsin kruunua. Kaupan toteutuminen edellyttää viranomaishyväksyntää sekä tavanomaisten ehtojen täyttymistä.
Julkaistu 13.12.2024