Sakari Lukinmaa

toimitusjohtaja, asianajaja

Toimin Castrén & Snellmanin toimitusjohtajana, ja olen erikoistunut rahoitukseen ja pääomasijoittamiseen. Nautin asiakastyöstä ja asiakkaiden juridisten ongelmien ratkaisemisesta. Haluan olla asianajaja, joka saa asioita tapahtumaan.

Olen urani aikana neuvonut asiakkaitamme lukuisissa monimutkaisissa kotimaisissa ja kansainvälisissä yritys- ja rahoitusjärjestelyissä. Erikoisalaani ovat syndikoitu velkarahoitus, yrityskaupparahoitus, kiinteistörahoitus, rahoituksen uudelleenjärjestelyt ja pääomasijoitukset.

Tulin Castrén & Snellmanille töihin 18 vuotta sitten harjoittelijaksi, ja olen sen jälkeen toiminut toimistomme juristina useissa eri tehtävissä. Osakkaaksi kutsumisen jälkeen olen toiminut hallituksen ja johtoryhmän jäsenenä sekä vastannut toimistomme transaktiopalveluista.

Kun aloitin urani täällä, Castrén & Snellman oli joukko eri oikeudenaloihin erikoistuneita itsenäisiä asianajajia, jotka työskentelivät saman katon alla. Näiden vuosien aikana meistä on tullut yhtenäinen joukkue, jossa alansa parhaat asiantuntijat työskentelevät saumattomasti asiakkaittemme haastavimpien oikeudellisen kysymysten ratkaisemiseksi. Minulle on ollut suuri ilo ja kunnia olla mukana tässä kehityksessä.

Maailma muuttuu nopeasti, eivätkä asianajajat voi jäädä lepäämään laakereilleen. Meidän on oltava avoimia muutokselle ja pyrittävä kehittymään niin ihmisinä kuin ammattilaisinakin. Uskon vahvasti yhteistyöhön, sillä menestys nojaa ensisijaisesti tiimityöskentelyyn. Tämä on ollut toimistomme kantava ajatus, ja tähän panostamme myös jatkossa.

Asianajoalaa arvioivat hakemistot Chambers Europe, Chambers Global, Best Lawyers ja IFLR1000 sijoittavat minut Suomen parhaiden juridiikan asiantuntijoiden joukkoon.