19.12.2016

Emerald Technology Ventures – Sijoitus Visedoon

Avustimme Emerald Technology Ventures -rahastoa sen sijoittaessa Visedo Oy:hyn. Rahoituskierrosta johti Emerald Technology Ventures, ja rahoitukseen osallistuivat Ilmarinen, LähiTapiola, Suffice International, Sinituote, Suomen Teollisuussijoitus, VNT Management, Green Campus Innovations sekä Visedon työntekijät. Yhteensä 20 miljoonan euron rahoituskierros oli yksi Suomen suurimmista vuonna 2016, ja siihen sisältyi 13,5 miljoonan euron pääomasijoitus; loput 6,5 miljoonaa euroa saatiin muista rahoituslähteistä.

Emerald Technology Ventures on kansainvälisesti tunnettu sijoitusyhtiö, joka sijoittaa energiaan, veteen, maatalouteen, toiminnallisiin materiaaleihin ja teollisuuden IT-ratkaisuihin. Vuonna 2000 perustetulla yhtiöllä on neljä pääomasijoitusrahastoa, ja se on toteuttanut lähes 60 pääomasijoitusta. Emeraldilla on toimistot Zürichissa ja Torontossa, ja se on tähän mennessä hallinnoinut varallisuutta yli 660 miljoonan Yhdysvaltain dollarin arvosta. 

Vuonna 2009 perustettu Visedo on suomalainen yhtiö, joka valmistaa sähköisiä voimansiirtojärjestelmiä raskaisiin työkoneisiin, hyötyajoneuvoihin ja meriteollisuuden tarpeisiin. Visedon päätoimipaikka on Lappeenrannassa ja tytäryhtiö Hollannissa. Visedolla on laaja kansainvälinen asiakaskunta, ja sen liikevaihdosta 90 prosenttia koostuu viennistä Eurooppaan ja Aasiaan.