4.2.2022

Seraphim Space ja Molten Ventures – ICEYEn 136 miljoonan dollarin Series D -rahoituskierros

Toimimme kansainvälisten sijoittajien Seraphim Space Investment Trust plc:n ja Molten Venturesin neuvonantajana suomalaisen ICEYEn Series D -rahoituskierroksessa, jossa yhtiö keräsi yhteensä 136 miljoonan dollarin rahoituksen. ICEYE on avaruustekniikka-alan yritys, joka on erikoistunut suuren laskennallisen läpimitan SAR-tutkilla varustettuihin piensatelliitteihin ja luonnonkatastrofien seurantaan liittyviin ratkaisuihin.

Rahoituskierrosta johti Seraphim Space Investment Trust plc. ICEYEn uusia strategisia sijoittajia ovat myös AE Systems ja Kajima Ventures. Rahoituskierrokseen osallistuivat myös Molten Ventures, OTB Ventures, True Ventures, C16 Ventures, Chione Ltd, Services Group of America, National Security Strategic Investment Fund (NSSIF), Space Capital ja Promus Ventures.

Tuore rahoituskierros mukaan luettuna ICEYE on kerännyt tähän mennessä kaikkiaan 304 miljoonan dollarin rahoituksen vuodesta 2015 lähtien. ICEYE omistaa ja käyttää maailman suurinta SAR-tutkasatelliittien konstellaatiota. Yhtiön ensimmäinen satelliitti laukaistiin kiertoradalle vain neljä vuotta sitten, ja yhteensä yhtiöllä on nyt takanaan 16 satelliittimissiota.

Rahoituksen avulla ICEYE laajentaa edelleen maailman suurinta SAR-satelliittikonstellaatiotaan ja luonnonkatastrofeihin liittyviä NatCat Insights and Solutions -ratkaisujaan.

Seraphim Space Investment Trust plc (LSE: SSIT) on maailman ensimmäinen avaruusteknologiaan erikoistunut pörssilistattu rahasto. Yhtiö investoi ensisijaisesti varhaisessa vaiheessa ja kasvuvaiheessa oleviin yksityisrahoitteisiin avaruusteknologiayhtiöihin.

Molten Ventures (LSE: GROW, Euronext Dublin: GRW) on yksi Euroopan aktiivisimmista pääomasijoitusyhtiöistä. Aiemmin Draper Esprit -nimellä toiminut yhtiö investoi disruptiivisiin ja nopeasti kasvaviin teknologiayrityksiin ja osallistuu niiden kehittämiseen.