12.12.2016

Esperi Care – MediVida Oy:n liiketoiminnan osto

Toimimme Esperi Care Oy:n oikeudellisena neuvonantajana sen ostaessa merkittävän osan MediVida Oy:n tytäryhtiöiden osakkeista. Yrityskaupan myötä Esperille siirtyvät MediVidan hoiva- ja asumispalvelut, lasten ja perheiden palvelut sekä lääkäripalvelutoiminta. Ostetun liiketoiminnan liikevaihto on 30 miljoonaa euroa, ja kaupan myötä Esperin palvelukseen siirtyy 700 työntekijää. Kauppa vaatii vielä kilpailuviranomaisten hyväksynnän, ja sen odotetaan toteutuvan ensi vuoden alussa.

Vuonna 2001 perustettu Esperi Care Group on Suomen johtava hoiva- ja terveyspalvelualan yritys, joka tarjoaa asumispalveluja ikääntyneille, mielenterveys- ja päihdekuntoutujille sekä vammaisille. Esperi Care Group tekee yhteistyötä yli 150 kunnan kanssa, ja sillä on yli 3 700 asukaspaikkaa ympäri Suomea. Konsernin liikevaihto on yli 160 miljoonaa euroa, ja sillä on yli 4 000 työntekijää.

MediVida on vuonna 2007 perustettu kotimainen sosiaali- ja terveydenhuollon palveluyritys, joka tarjoaa terveys-, hoiva- sekä lasten ja perheiden palveluita. Yhtiön suurimmat omistajat ovat yrityksen johto, Bocap-pääomasijoitusrahasto sekä Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera. Konsernissa on yli 700 työntekijää.