Maankäyttö ja kaavoitus

Maankäyttö ja kaavoitus

Kiinteistöalaan liittyy erityisosaamista vaativaa juridiikkaa.

Kun pohdit tiettyä kiinteistöoikeuden erityiskysymystä tai suunnitelmissasi on moniulotteinen kiinteistöjärjestely, voit haastaa ajatteluasi meidän kanssamme. Saat pohdintaasi tukea ja uusia näkökulmia alan parhaiksi tunnustetuilta asiantuntijoilta.

Tiimimme on ollut mukana monissa Suomen suurimmista kiinteistökehitys- ja teollisuushankkeista, joihin liittyy monimutkaisia kiinteistöjen sääntelyyn ja luvitukseen liittyviä asioita. Aina kysymyksesi ei tarvitse kuitenkaan olla erityislaatuinen, vaan alan suurimman tiimin turvin voimme ottaa hoitaaksemme myös päivittäiset kiinteistöoikeuteen liittyvät asiat.

Palveluihimme kuuluvat muun muassa

  • kaavoitus ja luvitus
  • hallinto-oikeusprosessit
  • maankäyttösopimusten neuvottelu paikallisten viranomaisten kanssa
  • maanvuokrasopimukset
  • kiinteistönmuodostus, myös kolmiulotteinen (3D) kiinteistönmuodostus
  • lunastustoimitukset
  • yhteisjärjestely- ja rasitesopimukset
  • rakennussuojelu.

Asiakkaitamme ovat muun muassa yksityisen ja julkisen sektorin kiinteistökehittäjät ja kiinteistöalan toimijat sekä kotimaiset ja ulkomaiset yritykset, joilla on maankäyttöön, kaavoitukseen tai luvitukseen liittyviä kysymyksiä.

Tarjoamme käyttöösi Suomen suurimman tiimin, jolla on markkinoiden monipuolisin kiinteistö- ja ympäristöalojen erikoisosaaminen. Tarpeistasi riippuen saat meiltä avuksesi joko yksittäisen asiaan erikoistuneen asiantuntijan tai ison tiimin alan parhaita asiantuntijoita.

Kansainvälisistä oikeudellisista hakemistoista mm. Chambers ja Legal 500 luokittelevat kiinteistöpalvelumme Suomen parhaimpien joukkoon.

Uusimmat referenssit

Neuvoimme Huhtamäki Oyj:tä, kun se teki 450 miljoonan euron vastuullisuusindikaattoreihin sidotun, syndikoidun ja monivaluuttaisen luottolimiittisopimuksen (syndicated multicurrency revolving credit facility). Järjestely on voimassa viisi vuotta. Uusi luottolimiitti korvaa nykyisen, tammikuussa 2021 allekirjoitetun, 400 miljoonan euron vastuullisuusindikaattoreihin sidotun syndikoidun luottolimiitin, ja sitä käytetään konsernin yleisiin rahoitustarpeisiin. Luottolimiittiä on mahdollista jatkaa kaksi kertaa yksi vuosi kerrallaan lainanantajien suostumuksella. Luottolimiitin pääjärjestäjinä ja -välittäjinä toimivat Citi, Nordea Bank Abp, Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ), BNP Paribas, Commerzbank Aktiengesellschaft, Danske Bank A/S, DBS Bank Ltd., London Branch, J.P. Morgan SE, Landesbank Hessen-Thüringen Girozentrale, OP Corporate Bank plc, Raiffeisen Bank International AG ja Standard Chartered Bank AG.
Julkaistu 28.11.2024
Edustimme suurta suomalaista yhtymää ja siihen kuuluvaa keskinäistä kiinteistöosakeyhtiötä välitysmenettelyssä rakennusliikettä vastaan. Välitysoikeus hylkäsi rakennusliikkeen vaatimukset kokonaisuudessaan ja velvoitti rakennusliikkeen korvaamaan asiakkaallemme välitysmenettelystä aiheutuneet kustannukset täysimääräisesti. Erimielisyys koski urakkasopimuksen mukaista urakkahintaa, jonka oli sovittu määräytyvän asiakkaamme tuottovaatimuksen sekä urakkakohdetta koskevan vuokrasopimuksen mukaisen vuokran perusteella. Osapuolet olivat erimielisiä vuokran tarkistamiseen sovellettavasta indeksiehdosta ja sen vaikutuksesta urakkasopimuksen mukaiseen urakkahintaan.
Julkaistu 22.11.2024
Toimimme VR-Yhtymä Oyj:n oikeudellisena neuvonantajana heidän strategisessa päätöksessään myydä maantielogistiikan yksikkönsä sijoitusyhtiö Mutaresille. Kauppa tukee VR:n keskittymistä logistiikkaliiketoiminnassaan rautatiekuljetuksiin. Maantielogistiikan liiketoiminta, joka tuotti noin 80 miljoonan euron liikevaihdon vuonna 2023, siirretään Mutaresin perustamaan uuteen yhtiöön. Liiketoimintayksikkö työllistää noin 75 henkilöä, jotka siirtyvät uuden yhtiön palvelukseen. Kaupan toteutuminen edellyttää Suomen Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksyntää.
Julkaistu 18.11.2024
Neuvoimme Nestettä sen tehdessä kahdenvälisen 150 miljoonan euron vihreän lainasopimuksen Danske Bank A/S, Suomen sivuliikkeen kanssa. Lainasopimuksesta saatavat varat käytetään Nesteen vihreän rahoituksen viitekehyksen mukaisiin hankkeisiin ja projekteihin. Lainasopimus on kaksivuotinen, ja siinä on yksi yhden vuoden lisäoptio. Helmikuussa 2024 Neste julkisti uudistetun vihreän rahoituksen viitekehyksensä (Green Finance Framework), jonka tarkoituksena on yhdenmukaistaa tulevat rahoitustoimet markkinoiden parhaiden käytäntöjen ja standardien kanssa. Uudistettuun viitekehykseen kuluu uusiutuvia ratkaisuja sekä kiertotalousratkaisuja ja uusiutuva energia omana sijoituskategoriaan. Nesteen ilmastosuunnitelmassa pidemmän aikavälin toimia ovat muun muassa uusien teknologioiden ja innovaatioiden laajempi soveltaminen erityisesti uusiutuvan vedyn osalta. On arvioitu, että uusiutuvalla vedyllä ja muilla uusilla teknologioilla voidaan pienentää vuoden 2019 vertailutason mukaisten päästöluokkien 1 ja 2 päästöjä vähintään 20 prosenttia vuoteen 2030 mennessä. 
Julkaistu 4.11.2024