Sukupolvenvaihdos­­­huojennusta koskeva sääntely murroksessa – kokonaisarvioinnilla muutetaan verotuskäytäntöä

Sukupolvenvaihdos­­­huojennusta koskeva sääntely murroksessa – kokonaisarvioinnilla muutetaan verotuskäytäntöä

Omistamiseen ja yrittäjyyteen liittyvä verolainsäädäntö monimutkaistuu vauhdilla ja asettaa haasteita toiminnan ennakoitavuudelle. Ennakoitavuus on kuitenkin tärkeää, kun tavoitteena on pitää yritys elinvoimaisena ja siirtää se entistä paremmassa kunnossa seuraavalle sukupolvelle.

Jotta yritystoiminnan jatkuminen tai siirtyminen nykyisiltä omistajilta toiminnan jatkajille voidaan turvata, on tärkeää aloittaa seuraavan sukupolven omistajuuden suunnittelu aikaisessa vaiheessa. Suunnitelmien on oltava joustavia ja tarpeeksi kattavia. Olennaista onkin, että omistajien varallisuuden hallinta on järjestetty asianmukaisesti ja erilaiset olosuhteet huomioiden.

Me tiedämme, että yrittämistä ja omistajuutta koskevat verokysymykset kulkevat usein käsi kädessä. Toimivimman ratkaisun aikaansaanti edellyttää neuvonantajalta laaja-alaista ymmärrystä niin yritystoiminnasta ja sukupolvelta toiselle jatkuvasta omistamisesta kuin siitä, miten tuleville sukupolville voidaan tarjota mahdollisimman hyvät eväät yritystoiminnan kehittämiseksi.

Perheyrityksiin ja omistajayrittäjiin erikoistuneet veroasiantuntijamme ovat apunasi omistuksen ja yrittäjyyden verokysymyksissä. Avustamme yrityksiä ja omistajia muun muassa seuraavissa asioissa:

  • varallisuuden hallintaan liittyvät kysymykset
  • sukupolvenvaihdoksen suunnittelu ja toteuttaminen
  • perhe- ja jäämistöverokysymykset
  • ennakkoratkaisuhakemusten ja muiden ennakollisten kannanottojen hakeminen
  • veroriidat.

Tarjoamme tukea myös kaikkiin muihin liikejuridisiin tarpeisiisi yhtiöoikeudesta yritysjärjestelyihin. Oma luottojuristisi muodostaa avuksesi asiantuntijatiimin, jolla on laaja-alainen näkemys ja tiivis yhteys liike-elämään. Toimimme myös pankkien ja varainhoitoyhtiöiden yhteistyökumppanina. 

Chambers High Net Worth Finland Guide 2023 sijoitti tiimimme parhaaseen Band 1 ‑luokkaan Private Wealth Law -kategoriassa.