Neuvoimme kansainvälistä teknistä tukku- ja vähittäiskauppaa harjoittavaa Grafton Group plc:tä suomalaisen Isojoen Konehalli Oy:n ja Jokapaikka Oy:n (IKH) ostossa. IKH on yksi Suomen suurimmista työvaatteiden ja henkilökohtaisten suojaimien, työkalujen, varaosien ja tarvikkeiden teknisistä tukkuliikkeistä ja jälleenmyyjistä.

Kaupan velaton kokonaishinta on 199,3 miljoonaa euroa.

”IKH:n osto on innostava askel, jonka myötä Grafton pääsee ensimmäistä kertaa Suomen markkinoille ja laajentamaan markkina-asemaansa.  Lisäksi osto vahvistaa konsernin toimintaa Euroopan markkinoilla kansainvälisen kehitysstrategiamme mukaisesti.  IKH:n laadukas toimintatapa, vahva markkina-asema ja kokenut johto luovat Graftonille uuden kasvualustan Pohjoismaiden markkinoilla. Toivotamme IKH:n johtoryhmän ja heidän kollegansa lämpimästi tervetulleiksi Graftoniin”, kommentoi Graftonin toimitusjohtaja Gavin Slark.

Useiden eri oikeudenalojen asiantuntijoista koostuva tiimimme neuvoi Graftonia järjestelyn kaikissa oikeudellisissa kysymyksissä ja koko transaktiodokumentaation laatimisessa.

Grafton Group plc on kansainvälinen toimija, joka jakelee rakennustarvikkeita vähittäiskaupoille ja on paikallisesti tai kansallisesti johtavassa asemassa Ison-Britannian, Irlannin ja Alankomaiden kauppamarkkinoilla. Graftonilla on noin 550 myymälää ja 11 000 työntekijää. Pääkonttori sijaitsee Dublinissa, Irlannissa. Grafton on listattu Lontoon Pörssiin.

IKH on vuonna 1956 perustettu perheyhtiö, joka keskittyi alun perin maatalouskoneisiin ja niiden varaosiin. Sillä on noin 400 työntekijää, ja sen pääkonttori ja jakelu- ja logistiikkakeskus sijaitsevat Kauhajoella. IKH pyrkii parhaillaan markkinoille Ruotsissa ja Virossa.