Nina Mikander

Head of IP Prosecution, EU-tavaramerkki- ja -mallioikeusasiamies

Toimin IP-suojauspalvelumme vetäjänä ja IP-asiantuntijana. Hoidan tavaramerkkeihin ja mallioikeuksiin liittyviä toimeksiantoja ja neuvon IP-suojausstrategioiden suunnittelussa, tavaramerkkien ennakkotutkimuksissa, tavaramerkkien ja mallioikeuksien suojaamisissa sekä IP-salkkujen hallinnoinnissa maailmanlaajuisesti. Hoidan myös väite- ja valitusasioita.

Minulla on pitkä kokemus ja syvällinen osaaminen mallioikeuksista niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Olen ollut mukana lukuisissa mallioikeuksien loukkaustapauksissa asiantuntijana sekä tehnyt loukkaavuusarvioita ja -lausuntoja. Lisäksi hoidan erilaisiin IP-salkun auditointeihin liittyviä toimeksiantoja. Toimin myös kouluttajana IP-asioissa.

Ennen Castrén & Snellmanille tuloani työskentelin immateriaalioikeuksiin erikoistuneissa yrityksissä tavaramerkki- ja mallioikeustoimintojen esimiehenä, tiiminvetäjänä ja markkinointipäällikkönä. Tietoliikennealan yrityksen ulkopuolisena asiantuntijana valvoin ja hallinnoin sen globaalia mallioikeussalkkua. Ennen yksityiselle IP-sektorille siirtymistäni työskentelin useita vuosia Patentti- ja rekisterihallituksessa.

Olen EU-tavaramerkki- ja -mallioikeusasiamies, jolla on oikeus edustaa asiakkaita EU:n tavaramerkki- ja mallioikeusvirastossa EUIPO:ssa. Olen myös auktorisoitu tavaramerkki- ja mallioikeusasiamies Suomessa.

Uusimmat referenssit

Palvelut Corporate Governance, Data ja teknologia, Energia, ESG ja yritysvastuu, Kansainvälinen rakentaminen ja projektit, Kiinteistösijoittaminen ja -transaktiot, Kilpailuoikeus ja julkiset hankinnat, Riitojen ratkaiseminen, Ympäristö, infrastruktuuri ja luonnonvarat, Yritysjärjestelyt
Julkaistu 4.5.2023
Palvelut Compliance ja riskienhallinta, Immateriaalioikeudet, Yritysjärjestelyt, Kauppa
Julkaistu 15.7.2022
Palvelut Immateriaalioikeudet, Yritysjärjestelyt, Elintarviketeollisuus
Julkaistu 26.4.2022
Palvelut Corporate Governance, Listayhtiöiden jakautumiset ja liiketoimintojen myynnit tai eriyttämiset, Listayhtiöitä koskevat yritysjärjestelyt, Pääomamarkkinat ja finanssialan sääntely, Yritysjärjestelyt ja strukturoinnit, Yritysjärjestelyt, Teknologia ja viestintä
Julkaistu 17.2.2022
Palvelut Immateriaalioikeudet, IP-riidat, IP-sopimukset, IP-suojaus, Markkinointioikeus, Elintarviketeollisuus
Julkaistu 30.9.2020
Palvelut Immateriaalioikeudet, IP-riidat, IP-sopimukset, IP-suojaus, Markkinointioikeus, Elintarviketeollisuus
Julkaistu 11.5.2020
Palvelut Immateriaalioikeudet, IP-riidat, IP-suojaus
Julkaistu 22.1.2019
Palvelut Immateriaalioikeudet, IP-riidat, IP-suojaus, Markkinointioikeus, Media ja viihde
Julkaistu 18.1.2019