Cargotec

Suunniteltu yritysjärjestely

2.10.2020

Neuvoimme Cargotecia suunnitellussa yritysjärjestelyssä, jossa Konecranes olisi sulautunut Cargoteciin. Cargotec on globaali lastinkäsittelyratkaisuihin erikoistunut yritys. Konecranes on maailman johtava nostolaitevalmistaja.

Tulevan yhtiön tavoitteena olisi ollut muodostaa kestävien materiaalivirtojen johtaja panostamalla hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen, turvallisuuteen, tuottavuuteen ja tehokkuuteen sekä asiakkaiden laitteiden ja ratkaisujen elinkaariarvon maksimointiin.

Cargotec ja Konecranes allekirjoittivat yhdistymissopimuksen 1.10.2020. Sulautumisen voimaantulo edellytti tavanomaisten yrityskaupan ehtojen täyttymistä, mukaan lukien kilpailuviranomaislupien saamista. Cargotec ja Konecranes päättivät peruuttaa suunnitellun sulautumisen 29.3.2022. Syy tälle oli se, että Yhdistyneen kuningaskunnan kilpailuviranomainen, Competition & Markets Authority (CMA), esti sulautumisen. Ennen peruuttamista Cargotec ja Konecranes olivat saaneet hyväksynnät suunnitellulle sulautumiselle lukuisilta kilpailuviranomaisilta, muun muassa ehdollisen hyväksynnän Euroopan komissiolta.

Tiimi

{{result.date}}


{{cases.loadMore}}