Elina Pesonen

Counsel, asianajaja

Ydinosaamiseeni kuuluu asiakkaidemme avustaminen kaikissa maksukyvyttömyysoikeudellisissa asioissa. Minulla on vankka kokemus useista kansainvälisestikin laajoista konkurssi- ja yrityssaneerausmenettelyistä, joissa olen toiminut sekä pesänhoitaja- ja selvittäjähallinnoissa että velkojien edustajana. Avustan asiakkaitamme myös vapaaehtoisissa velkajärjestelyissä, panttirealisaatiossa sekä takaisinsaantioikeudellisissa kysymyksissä. Olen toiminut selvitysmiehenä useissa vapaaehtoisissa yhtiöiden purkautumistilanteissa.

Hoidan myös erilaisia yhtiö- ja sopimusoikeudellisia toimeksiantoja, joissa olen erikoistunut etenkin johdon vastuukysymyksiin. Olen saanut kiitosta etenkin suurten sopimuskokonaisuuksien laadinnasta ja niiden neuvotteluissa avustamisessa.

Asiakkaani arvostavat selkeää, olennaisiin asioihin keskittyvää ja suoraviivaista tyyliäni toimeksiantojen hoitamisessa. Itse koen tärkeänä olla luotettava ja asiantunteva kumppani haasteellistenkin juridisten tilanteiden edessä. Olen ollut kahdesti työkomennuksella juristina suuren suomalaisen yhtiön lakiasiainosastolla. Koen työkomennuksistani olevan erityistä hyötyä siinä, että ymmärrän myös, minkälaista asianajopalvelua asiakkaamme odottavat ja tarvitsevat.

Helsingin yliopistossa suoritetun oikeustieteen maisterin tutkinnon lisäksi olen opiskellut oikeustiedettä Espanjassa ESADEn yksityisessä yliopistossa. Kansainvälinen asianajoalaa arvioiva hakemisto Chambers Europe on useana vuonna sijoittanut minut Suomen johtavien insolvenssi- ja restukturointiasianajajien joukkoon, ja Euromoney Legal Media Group nimesi minut nousevaksi tähdeksi Europe Rising Stars -listauksessaan vuonna 2019.