1.12.2017

Componenta ja Componenta Finland – Componenta Oyj:n ja Componenta Finland Oy:n saneerausmenettelyt

Toimistomme entinen asianajaja Mika Ilveskero toimi selvittäjänä 30.9.2016 alkaneissa Componenta Oyj:n ja Componenta Finland Oy:n yrityssaneerausmenettelyissä. Componenta Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Konserniin kuuluneiden ruotsalaisten tytäryhtiöiden Componenta Främmestad AB:n, Componenta Wirsbo AB:n ja Componenta Arvika AB:n saneerausmenettelyt aloitettiin 1.9.2016, ja hollantilainen tytäryhtiö Componenta B.V. asetettiin konkurssiin 2.9.2016. Ruotsalaiset tytäryhtiöt Componenta Arvika ja Componenta Wirsbo asetettiin sittemmin konkurssiin heinäkuussa 2017.

Componenta-konsernin liiketoiminta kattaa rautakomponenttien suunnittelun, valamisen ja koneistuksen teollisuuden eri tarpeisiin. Konsernin valmistamia komponentteja tuotetaan yksittäiskappaleista kymmenien tuhansien sarjoihin eri materiaalivaihtoehdoista. Konsernin asiakaskunta koostuu pääosin kuorma-auto-, rakennus-, kaivos- ja metalliteollisuuden toimijoista sekä maatalouskoneiden valmistajista. Saneerausmenettelyn jälkeen Componenta-konsernilla on keskeistä liiketoimintaa Suomessa ja Ruotsissa.

Velkojien huomattava enemmistö hyväksyi saneerausohjelmat vain alle vuoden kestäneiden saneerausmenettelyjen päätteeksi 23.8.2017. Saneerausohjelmien toteuttamista valvoo asianajaja Pauliina Tenhunen. Konsernin lähitulevaisuuden painopistealueita ovat saneerausohjelmien toteuttaminen ja niiden edellyttämän rahoituksen varmistaminen sekä operatiivisen liiketoiminnan tehostaminen.