22.1.2018

Tiimari – Tiimarin konkurssimenettelyt (Svago Oyj Abp ja Svago Retail Oy)

Tiimari-kauppaketjun konkurssi alkoi vuonna 2013, ja pesänhoitajaksi nimettiin osakkaamme Pekka Jaatinen. Konkurssiin asetettiin samanaikaisesti Helsingin pörssissä noteerattu emoyhtiö Tiimari Oyj Abp ja liiketoimintaa harjoittanut tytäryhtiö Tiimari Retail Oy. Tiimari-konsernilla oli Suomessa 178 myymälää ja noin 650 työntekijää. Yhtiö toimi myös Virossa, Latviassa ja Liettuassa, ja se oli suunnitellut laajentumista Ruotsiin ja Venäjälle.

Heti konkurssiin asettamisen jälkeen aloitimme konkurssiloppuunmyynnin yhteistyössä yhtiön johdon kanssa. Samalla Baltian-tytäryhtiöt ajettiin hallitusti alas ja emoyhtiön pörssiyhtiöstatus purettiin. Lopuksi Tiimari-brändi myytiin siitä kiinnostuneelle ostajalle ja konsernin nimi vaihtui Svagoksi.

Loppuunmyynnistä saatu realisaatiotulos ylitti selvästi sekä velkojien odotukset että johdon budjetin. Onnistumisen syitä olivat etenkin konkurssimyynnin hyvä ajoitus joulukauppaan ja yhteispeli yhtiön johdon, työntekijöiden ja konkurssipesän välillä.

Etuoikeudettomille velkojille kertyi konkurssissa noin 27 prosentin jako-osuudet. Konkurssimenettelyt saatiin päätökseen laajuuteensa nähden joutuisasti velkojien hyväksyttyä lopputilitykset 14.11.2017.