14.11.2018

Benjamin Bade, Antti Kaakkola ja Matti Lajunen Castrén & Snellmanin osakkaiksi

Castrén & Snellman on kutsunut M&A-juristi Benjamin Baden sekä kiinteistötransaktiojuristit Antti Kaakkolan ja Matti Lajusen osakkaiksi 1.2.2019 alkaen. Nimityksillä toimisto vahvistaa arvostettuja ja vahvassa kasvussa olevia M&A– ja Kiinteistösijoittaminen ja -transaktiot -palveluitaan.

Castrén & Snellman neuvonantajana Suomen suurimmissa kiinteistöhankkeissa

Suomen kiinteistömarkkina on ollut viime vuosina erittäin aktiivinen, ja kansainvälisten sijoittajien suhteellinen osuus on kasvanut tällä markkinalla voimakkaasti. Myös laajat kehityshankkeet ovat muokanneet markkinaa ja tuoneet mukanaan uudenlaisia tapoja harjoittaa kiinteistösijoitustoimintaa. Näihin tarpeisiin on menestyksellä vastannut Antti Kaakkolan ja Matti Lajusen vetämä Castrén & Snellmanin Kiinteistösijoittaminen ja -transaktiot -palvelu.

Antti Kaakkolalla ja Matti Lajusella on kummallakin vuosien kokemus erilaisista kiinteistötransaktioista ja ‑kehityshankkeista sekä niihin liittyvien sopimuskokonaisuuksien neuvottelemisesta. He ovat toimineet neuvonantajina Suomen suurimmissa kiinteistöhankkeissa, ja he avustavat jatkuvasti lukuisia kansainvälisiä ja kotimaisia institutionaalisia sijoittajia ja rahastoja sekä kiinteistökehittäjiä ja muita alan toimijoita.

”Antilla on erittäin kattava kokemus ja osaaminen laajoista kiinteistökehityshankkeista ja joint venture ‑kiinteistöjärjestelyistä. Matti puolestaan on työskennellyt paitsi asianajajana myös rakennusalan pörssiyhtiön in-house-juristina. Häntä arvostetaan vahvana strategisena kumppanina monipuolisen näkökulmansa ansiosta. Olen erittäin optimistinen Kiinteistösijoittaminen ja -transaktiot -palvelumme tulevaisuudesta. Olemme nimittäneet nyt osakkaiksi kaksi erittäin lahjakasta ja määrätietoista toimistomme kasvattia, jotka rakentavat praktiikkaa ja tulevaisuuden Castrén & Snellmania”, toimitusjohtaja Sakari Lukinmaa kertoo.

Antti Kaakkola on toiminut neuvonantajana muun muassa Pasilan Mall of Tripla- ja Tampereen Kansi ja Areena -hankkeissa, OP Ryhmään kuuluvien rahastojen laajojen asuntoportfolioiden myynneissä sekä useissa eQ:n hallinnoimien kiinteistörahastojen kiinteistöjärjestelyissä.

Matti Lajusen viimeisimpiä merkittäviä hankkeita ovat olleet muun muassa Turun Ratapiha, Titanium Rahastoyhtiön hallinnoiman hoivaportfolion myynti, Laajasalon ja Suurpellon liikekeskusten hankinta, Seurahuoneen talon myynti sekä DSV:n logistiikkakiinteistön ja Marimekon pääkonttorin sale and lease back -järjestelyt.

Antti Kaakkola ja Matti Lajunen ovat molemmat työskennelleet Castrén & Snellmanin lisäksi lakimiestehtävissä saksalaisissa huipputoimistoissa: Antti CMS Hasche Siglellä ja Matti Hengeler Muellerillä.

M&A-tiimin etulinjaan ainutlaatuista kansainvälistä yrityskauppaosaamista

Castrén & Snellmanin asema Suomen yritysjärjestelymarkkinassa on vankka: kansainvälinen IFLR1000 Finance and Corporate -tutkimus arvosti toimiston M&A-palvelun vastikään alan kärkeen. Viime vuonna arvostettu Mergermarket-markkina-analyysitalo valitsi toimiston vuoden M&A-toimistoksi Suomessa. Tänä vuonna tiimi on markkinan johtopaikalla järjestelyiden määrässä mitattuna.

Toimiston hoitamat yritysjärjestelyt ovat mitä suurimmassa määrin kansainvälisiä projekteja, joissa tarvitaan vahvan kansainvälisen kokemuksen lisäksi raudanlujaa projektiosaamista. Benjamin Bade on tästä syystä luonteva valinta uudeksi osakkaaksi.

”Benjaminin vankka kansainvälinen kokemus ja hänen osaamisensa erinomaisena projektinjohtajana ja kokeneena rajat ylittävien yritysjärjestelyiden toteuttajana tuo asiakkaillemme heidän odottamaansa lisäarvoa. Asiakkaamme kiittävät erityisesti Benjaminin luottamusta herättävää tapaa hallinnoida vaativia hankkeita selkeällä ja ymmärrettävällä tavalla. Nimityksellä varmistamme, että M&A-praktiikkamme asema Suomen kärjessä pysyy vahvana myös tulevaisuudessa.”, Sakari Lukinmaa sanoo.

Tänä vuonna Benjamin on toiminut projektista vetovastuullisena neuvonantajana muun muassa AVARN Securityn ja Prevent 360:n yhdistymisessä, Fluidon myynnissä sekä Telia Companyn paikallisena neuvonantajana Bonnier Broadcastingin ostossa.