20.10.2016

Vilkas yrityskauppatahti jatkuu syksyllä – pääomasijoittajiakin liikkeellä

Uutisoimme kesällä vilkkaasti alkaneesta vuodesta yrityskaupparintamalla, ja listasimme samalla neljä keskeistä trendiä kauppojen taustalla (14.7.2016: Suomalaisissa yrityksissä kytevä potentiaali houkuttelee sijoittajia). Nyt vuoden kääntyessä viimeiselle neljännekselleen voimme todeta saman vauhdikkaan järjestelytahdin jatkuneen myös kesän jälkeen. Pääomasijoittajien osuus järjestelyissä on ollut merkittävä.

Muun muassa yritysjärjestelyjen lukumääriä tilastoivat Thomson Reuters ja Mergermarket julkaisivat viikko sitten tuoreimmat taulukkonsa vuoden kolmelta ensimmäiseltä neljännekseltä.

Pohjoismaissa Thomson Reutersin tilastoimia1 järjestelyjä on tehty yhteensä 108 kappaletta, joista 34:ssä toimistomme on ollut mukana asiakkaidemme neuvonantajana. Olimme järjestelymäärällä mitattuna ainoa suomalainen toimisto kärkikolmikossa pohjoismaisella tasolla. Suomen mittakaavassa olemme Mergermarketin taulukossa2 jaetulla ykkössijalla vuoden kolmen ensimmäisen neljänneksen aikana.

Monissa tämän vuoden järjestelyissä on ollut mukana pääomasijoittajia – ja aiempaa useammin ulkomaisia. Suomessa ja laajemmin Pohjoismaissa on nyt poikkeuksellisen paljon uusia pääomasijoitusrahastoja, jotka on kerätty hiljattain tai joiden keräys on käynnissä. Intermediate Capital Groupin edustaminen Esperi Care Group -hoivakonsernin ostossa, Luvatan Special Products -divisioonan osto Nordic Capitalilta ja Touhula Varhaiskasvatuksen myynti EQT:lle ovat hyviä esimerkkejä tänä vuonna tehdyistä pääomasijoituskaupoista, joissa olemme saaneet olla mukana asiakkaidemme neuvonantajana.  

Annamme mielellämme lisätietoja:
Jarno Tanhuanpää
Jan Örndahl
Carola Lindholm

 

Lähteet:

1 Thomson Reuters Mid-Market M&A Review, Legal Advisors, First Nine Months 2016, MML09–Undisclosed Values & Values up to US$500m

2 Mergermarket Global and regional M&A: Q1-Q3 2016, legal advisors, Europe league tables, Finland by deal count