22.5.2017

Mitsubishi Materials Corporation – Luvatan osto

Toimimme Mitsubishi Materials Corporationin oikeudellisena neuvonantajana sen ostaessa Luvatan Erikoistuotteet-divisioonan Nordic Capitalin hallinnoimilta rahastoilta. Kauppakirja allekirjoitettiin 28.9.2016, ja järjestely toteutettiin 2.5.2017. Castrén & Snellmanin tiimiä johti osakkaamme Jarno Tanhuanpää.

Sekä kohde että ostaja uskovat vankasti yrityskaupan sekä molempien liiketoiminta-alustoista ja asiakaskunnan yhdistymisestä syntyvien synergioiden vauhdittavan Mitsubishi Materials Corporationin kuparinjalostustoiminnan kansainvälistä kasvua, laajentavan sen liiketoimintaportfoliota ja kehittävän yritysrakennetta entistä kannattavammaksi.

Luvata on maailman johtava metalliratkaisujen valmistaja, lämmönvaihdinteknologian osaaja ja suunnittelupalveluiden tarjoaja. Luvatalla on 38 tuotantolaitosta kahdeksassatoista maassa, ja se tarjoaa laajan valikoiman tuotteita monille eri teollisuudenaloille. Vuonna 2015 konsernin liikevaihto oli 1 570 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa oli 6 330 työntekijää. Erikoistuotteet-divisioonalla on Pohjois- ja Etelä-Amerikassa, Euroopassa ja Aasiassa yhteensä 14 tuotantolaitosta ja toimistoa yhdeksässä maassa, ja se tarjoaa ratkaisuja autoteollisuuden, energia-alan, terveydenhuollon, luonnontieteiden ja valmistavan teollisuuden tarpeisiin.

Mitsubishi Materials Corporation on japanilainen kupari- ja alumiinituotteiden, sementtituotteiden, kovametallityökalujen ja elektroniikkamateriaalien valmistaja. Se on yksi Mitsubishi-konsernin ydinyrityksistä. Yhtiö on listattu Tokion pörssiin.