14.3.2022

Thomas Landell Castrén & Snellmanin yritysjärjestelyiden ja pääomamarkkinoiden osakkaaksi

Castrén & Snellman on kutsunut Thomas Landellin osakkaaksi 17.6.2022 alkaen. Landell siirtyy uuteen rooliinsa Rettig Groupin lakiasiainjohtajan tehtävästä. Nimityksellä toimistomme vahvistaa Suomen johtavaa asiantuntemusta pääomamarkkinatransaktioissa ja yritysjärjestelyissä.

Thomaksella on monipuolinen kokemus suomalaisten ja kansainvälisten pörssiyhtiöiden, pääomasijoittajien ja perheyhtiöiden strategisena neuvonantajana. Uransa alkuvaiheen hän työskenteli asianajajana Castrén & Snellmannilla ja on vuodesta 2017 lähtien kerryttänyt kokemusta in house -juristina ja johtoryhmän jäsenenä Rettig Groupilla. Laajassa roolissaan Thomas on ollut mukana kehittämässä Rettig Groupia sijoitusyhtiöpainotteiseksi toimijaksi, joka luo aktiivisena omistajana arvoa julkisesti noteeratuissa yhtiöissä ja muissa sijoituskohteissa.

Rettig Groupilla Thomas osallistui hallituksen jäsenenä Purmo Groupin ja Nordkalkin kehittämiseen lähes viiden vuoden ajan. Tänä aikana molemmissa yhtiöissä toteutettiin lukuisia hankkeita, kehitysprojekteja ja yritysostoja, jotka merkittävällä tavalla muovasivat yhtiöiden strategista suuntaa ja paransivat tuloksentekokykyä. Thomas oli myös aktiivisesti mukana kyseisen kehitysvaiheen mahdollistamissa hankkeissa, joissa Nordkalk myytiin SigmaRoc Plc:lle Lontoon pörssin sääntöjen mukaisessa reverse takeover -järjestelyssä ja Purmo Group yhdistyi Helsingin pörssin ensimmäisen SPAC-yhtiön Virala Acquisition Companyn kanssa. Purmo Groupin ja Virala Acquisition Companyn sulautuminen muodosti Pohjoismaiden ensimmäisen yrityskaupan, jossa SPAC-yhtiö löysi kohdeyrityksen.

”On hienoa saada osakkaaksi oman toimistomme kasvatti ja taitava yhteistyön rakentaja. Thomaksen nimitys vahvistaa entisestään toimistomme kasvua, joka on ollut viime vuosina merkittävästi markkinoiden kasvua nopeampaa. Olemme tunnettuja ylivertaisesta asiakas- ja työntekijäkokemuksestamme, jotka perustuvat aitoon yhteistyöhön osakkaidemme välillä. Thomas tunnetaan ratkaisukeskeisenä ja liiketoimintaa ymmärtävänä hallitusten ja johdon kumppanina vaativissa muutostilanteissa ja strategisissa hankkeissa. Tämä osaaminen jos mikä auttaa asiakkaitamme menestymään. Thomasta arvostetaan niin neuvonantajana kuin kollegana. Toivotan hänet lämpimästi tervetulleeksi tiimiimme”, toimitusjohtaja Sakari Lukinmaa sanoo.

”Pääoma- ja yrityskauppamarkkina on ollut viime aikoina ennätyksellisen aktiivinen, ja toimistomme on saanut olla mukana Suomen merkittävimmissä yritysjärjestelyissä ja merkittävässä osassa pörssilistauksia. Olenkin iloinen, kun pidetty kollegamme palaa takaisin kasvavaan tiimiimme viemään eteenpäin yhteistyötä asiakkaidemme kanssa”, sanoo Pääomamarkkinat ja finanssialan sääntely -palvelun vetäjä, osakas Merja Kivelä.

Ennen Rettig Groupia Thomas työskenteli seitsemän vuotta Castrén & Snellmanilla pääomamarkkinatransaktioiden ja yrityskauppojen parissa. Uransa aikana hän on toiminut myös New Yorkissa vierailevana lakimiehenä Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flomilla ja vierailevana legal counselina Nordealla.

”Tuntuu mahtavalta palata takaisin asiakkaiden neuvonantajaksi Castrén & Snellmanille. Vuodet in house -tehtävissä ovat syventäneet merkittävästi ymmärrystäni erilaisten strategisten hankkeiden toteuttamiseen ja operatiivisen liiketoiminnan ohjaamiseen liittyvistä riskeistä ja mahdollisuuksista yrityskauppaan tähtäävässä ympäristössä. Erityisen arvokkaaksi olen kokenut perspektiivin hahmottamista niin omistajan kuin operatiivisen yrityksen näkökulmasta. Katsottuani markkinaa asiakkaan puolelta olen vakuuttunut siitä, että Castrén & Snellmanin yritysjärjestely- ja pääomamarkkinatiimien kyky auttaa asiakkaita on huippuluokkaa. Projekteista huolehtivat ykkösketjun asiantuntijat taustatukenaan maan laajin ja korkeatasoisin liikejuridiikan palvelutarjonta. Huippukollegat, mielenkiintoiset asiakkaat ja toimistomme vahva yhteishenki vetivät minut takaisin Cassulle. Odotan innolla, että pääsen jälleen omalla panoksellani kehittämään asiakkaidemme liiketoimintaa ja toimistomme vahvaa kulttuuria”, Thomas Landell sanoo.