11.5.2021

Uratarinoita: Antti Kaakkola

Kiinteistösijoittaminen ja -transaktiot -palvelun vetäjästä Antti Kaakkolasta tuli Castrén & Snellmanin osakas vain 33-vuotiaana. Hän on päässyt hoitamaan nuorella iällä merkittäviä toimeksiantoja.

Antti on hoitanut tiiminsä kanssa muun muassa OP:n pääkonttorin myyntiä ja takaisinvuokrausta ja toiminut Mall of Triplan, kauppakeskus Redin ja Tampereen Kansi ja areena -hankkeen sijoittajien neuvonantajana.

”Ne ovat olleet mielenkiintoisia hankkeita, jotka ovat työllistäneet tiimiämme pitkään. On ollut hienoa päästä tekemään merkittäviä hankkeita merkittävien asiakkaiden kanssa.”

Miten osakkuuteen ja koviin toimeksiantoihin pääsee käsiksi vain hieman yli kolmekymppisenä? Antti itse näkee nopeaan urakehitykseensä kaksi syytä.

”Täytyy ensinnäkin olla nöyrin mielin, sillä satuin olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Hoidin sellaisia toimeksiantoja, joille oli kysyntää ja joissa pääsin olemaan merkittävässä roolissa”, Antti sanoo.

”Mutta totta kai tähän työhön tarvitaan soveltuva mielenlaatu ja ammattitaito. Tämä on asiakaspalveluammatti. Täytyy ymmärtää asiakkaan tavoitteet ja pyrkiä osaltaan edistämään niiden saavuttamista”, hän jatkaa.  

C&S-ura alkoi harjoittelijana

Lukiolaisena Antti mietti, suuntaisiko oikeustieteelliseen vai kauppatieteelliseen. Hän päätyi Helsingin yliopistoon opiskelemaan oikeustiedettä, koska arveli, että se jättäisi enemmän valinnanvaraa tulevien töiden suhteen. Vaakakupissa painoivat myös mielenkiintoiset tarinat, joita hän kuuli juristi-isältään.

Castrén & Snellmanille Antti tuli opintojen loppuvaiheessa vuonna 2011. Hän toimi ensin vanhempana harjoittelijana ja sitten graduharjoittelijana. Sen jälkeen häneltä kysyttiin, haluaisiko hän jäädä taloon associate-juristiksi.

”Siinä vaiheessa en ollut ajatellut, haluanko jäädä isoon asianajotoimistoon, mutta kun tarjottiin paikkaa Suomen ykköstoimistossa, ajattelin, että siihen kannattaa tarttua.”

Castrén & Snellman hoiti siihenkin aikaan isoja kiinteistöihin liittyviä toimeksiantoja, joihin tarvittiin auttavia käsiä. Sitä kautta Antti erikoistui kiinteistötransaktioihin.

Kolme syytä alkaa kiinteistöjuristiksi

Kun oikeustieteen opiskelijoilta kysyy, mitä he haluavat tehdä valmistumisen jälkeen, harva mainitsee kiinteistötransaktiot. Antti kannustaa kuitenkin harkitsemaan alalle erikoistumista.

”Kiinteistöjuridiikka on paljon mielenkiintoisempaa kuin voisi luulla”, hän sanoo ja listaa kolme hyvää syytä hakeutua alalle:

”Yksi. Vaikka vaihdannan kohteena ovat kiinteistöt, töitä tehdään ihmisten kanssa. Kiinteistösijoittajat ja -kehittäjät ja rakennusliikkeiden väki ovat todella mukavaa porukkaa. Heidän kanssaan on hauska työskennellä.

Kaksi. Kiinteistötransaktiot on sopivan kokoinen ala, jonka yksikin ihminen pystyy ottamaan haltuun hyvin, jos vain haluaa. Kahta samanlaista toimeksiantoa ei ole, mutta peruskehikko on sopivalla tavalla hallittavissa.

Kolme. Kiinteistöt muodostavat merkittävän markkinan. Siihen erikoistuminen avaa juristille paljon mahdollisuuksia. Alan osaajille on kysyntää.”