8.5.2024

Castrén & Snellman koko lakialan ykköstyönantaja jo toista kertaa peräkkäin Universumin opiskelijatutkimuksessa

Castrén & Snellman on jo toista vuotta peräkkäin Universumin opiskelijatutkimuksessa koko lakialan halutuin työnantaja. Toimistomme on pitänyt yksityisen sektorin ykköspaikkaa jo kuudentoista vuoden ajan aina siitä lähtien, kun tutkimus toteutettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2008. Koko lakialan voitto on meille kolmas.

Vuosittain toteutettava kyselytutkimus kartoittaa eri alojen yrityksien työnantajakuvaa opiskelijoiden keskuudessa. Tänä vuonna 36 prosenttia juridiikan alan opiskelijoista valitsi Castrén & Snellmanin ihanteellisimmaksi työnantajaksi.

”Olemme otettuja ja kiitollisia opiskelijoilta saamastamme tunnustuksesta! Pyrimme aktiivisesti tukemaan opiskelijoiden kehittymistä asiantuntijoina jo opintojen aikana. Teemme jatkuvaa ja järjestelmällistä työtä harjoitteluohjelmiemme kehittämiseksi. Tavoitteenamme on olla toimialamme paras työpaikka – sekä opiskelijoille että kokeneemmille asiantuntijoille”, toteaa henkilöstöjohtaja Outi Ruohola.

Opiskelijamyönteinen yrityskulttuuri ja aito yhteistyö

Olemme viime vuosina saaneet paljon kiitosta opiskelijamyönteisestä yrityskulttuuristamme, jossa opiskelijat otetaan heti alusta lähtien mukaan jokapäiväiseen työhömme. Universumin viimeisimmän tutkimuksen mukaan juridiikan alan opiskelijoille merkityksellisiä tekijöitä ovat työntekijöitä arvostava yrityskulttuuri sekä hyvä työilmapiiri. Myös esihenkilön tuki kehittymisessä on tärkeää. Vastaajien näkemykset yritysten ihanteellisista ominaisuuksista painottuvat tänä vuonna ihmisiin ja kulttuuriin liittyviin teemoihin.

”Tarjoamme vuosittain yli 100 harjoittelupaikkaa ja on sanomattakin selvää, että harjoittelijat ovat meille tärkeitä. Harjoittelijat avustavat tiimejämme Suomen markkinan haastavimpien toimeksiantojen hoitamisessa, oppivat monipuolisesti liikejuridiikasta ja kehittyvät näin asiantuntijapolullaan. Uskon, että yrityskulttuurimme, mutkattomuutemme ja koko toimiston aito yhteistyö tukevat sitä, että meillä viihdytään ja meille jäädään usein myös harjoittelun jälkeen. 44 prosenttia kaikista asiantuntijoistamme on ollut meillä opiskelujensa aikana harjoittelijana”, toimitusjohtaja Sakari Lukinmaa tiivistää.

Tutkimukseen osallistui tänä vuonna 37 eri korkeakoulusta yhteensä 13 222 opiskelijaa. Oikeustieteen opiskelijoiden lisäksi Universumin opiskelijatutkimus kattaa muun muassa tekniikan, terveyden ja kaupallisen alan sekä IT-alan opiskelijat.

Suuret kiitokset opiskelijoille luottamuksesta!