Avustimme Valiota sen ostaessa Heinon Tukku Oy:n koko osakekannan Tukkuheino Oy:ltä ja muilta omistajilta. Yritysjärjestely on osa Valion tavoitetta olla entistä laaja-alaisempi kumppani ravintoloiden ja kahviloiden ammattilaisille. Valiolta saa jatkossa yhdeltä luukulta kaiken, mitä ammattikeittiössä tarvitaan: laajan raaka-ainevalikoiman lisäksi tukea tuotekehitykseen sekä ateria- ja välipalakonseptien rakentamiseen.

”Heinon Tukun ostaminen on meille luonteva, strategiamme mukainen askel. Tavoitteenamme on olla edelläkävijä ruoka-alan ratkaisuissa, ja tähän Heinon Tukun osaaminen ja laaja tuotevalikoima tuovat merkittävän lisän. Myös samanlainen arvopohja yhdistää meitä. Heinon Tukku on perinteikäs perheyritys ja Valion omistajia ovat puolestaan suomalaiset maitotilalliset” sanoo kaupan myötä syntyvän uuden liiketoimintayksikön vetäjä Tuomas Sorri Valiolta.

Valio on vuonna 1905 perustettu suomalainen meijeri ja ruokatalo, jonka omistajia ovat suomalaiset maidontuottajaosuuskunnat. Valiolla on tytäryhtiöt Venäjällä, Ruotsissa, Baltian maissa, Yhdysvalloissa ja Kiinassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2019 oli 1 787 miljoonaa euroa, ja sillä on yli 4 000 työntekijää.

Heinon Tukku Oy on toiminut yli 120 vuotta ja on tänä päivänä yksi Suomen suurimmista ammattikeittiöitä palvelevista tukuista. Heinon Tukun liikevaihto vuonna 2020 oli noin 170 miljoonaa euroa.  Kaupan mukana Valiolle tulee noin 340 työntekijää.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi kaupan kesäkuussa 2021.