31.5.2022

Suomen Vahinkovakuutus – Vakuutusehtojen muotoilu

Toteutimme legal design -projektin, jossa muotoilimme Suomen Vahinkovakuutus Oy:n vakuutusehdot asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Legal design on moniammatillista vuoropuhelua ja yhteistyötä. Tässä toimeksiannossa tiimiimme kuului toimistomme oikeusteknologian, suomen kielen ja tekstinhuollon, graafisen suunnittelun ja juridiikan asiantuntijoita.

Legal designin periaatteiden mukaisesti prosessi oli ketterä ja iteratiivinen. Ensimmäisessä vaiheessa toimitimme asiakkaalle prototyypin, josta saatujen kommenttien perusteella pystyimme entistä paremmin huomioimaan asiakkaan toiveet. Viimeistellyn tuotteen visuaalinen ilme suunniteltiin asiakkaan toiveiden ja graafisen ohjeistuksen mukaisesti. Asiakkaan toiveiden lisäksi keskiössä oli muotoiltujen vakuutusehtojen loppukäyttäjä, sillä käyttäjälähtöisyys eli kohderyhmän tarpeiden huomioiminen on yksi legal designin perusperiaatteista.

Asiakkaan tavoitteet muotoiluprojektille olivat vakuutusehtojen juridisen tarkistamisen lisäksi niiden selkeyttäminen ja kapulakielen karsiminen. Asiakkaan vakuutusehtoluonnos kävikin läpi todellisen muodonmuutoksen. Lopputuloksena vakuutusehdot saivat lyhyen, käytännöllisen ja selkeän muodon.

Suomen Vahinkovakuutus Oy on moderni suomalainen vahinkovakuutusyhtiö, joka tuottaa muun muassa POP Vakuutus- ja Säästöpankin vakuutukset -brändeille räätälöityjä vakuutuspalveluja. Yhtiö on perustettu suoraan digitaaliseen maailmaan – se on aloittanut toimintansa vuonna 2012. Tällä hetkellä yhtiöllä on yli 170 000 asiakasta ja reilu 100 työntekijää. Suomen Vahinkovakuutus Oy:n omistaa vakavarainen POP Pankki -ryhmä.

Tiimi