14.10.2020

NREP – Puukerrostalojen rakentaminen Espooseen ja Turkuun

Toimimme NREPin neuvonantajana järjestelyssä, jossa NREP ja Lehto Asunnot Oy tekivät hankesopimuksen noin 300 vuokrattavan puukerrostaloasunnon toteuttamisesta Espooseen ja Turkuun.

Erityistä hankkeissa on se, että ne edustavat kestävää rakentamista. Kohteiden käytönaikaista ilmastorasitusta pienentää asuntojen energiaratkaisuksi valittu ekologinen maalämpö. Puukerrostalon hiilijalanjälki on tavallista pienempi ja sitä tasapainottaa edelleen puuhun pitkäksi aikaa sitoutuva hiili.

”Tarvitsemme Suomessa parempaa ja kestävämpää rakennettua ympäristöä. Siksi on tärkeää sijoittaa uudenlaisiin innovatiivisiin kiinteistöratkaisuihin, myös koronaviruksen aiheuttaman epävarmuuden keskellä. On hienoa vauhdittaa puurakentamista Suomessa yhteistyössä Lehdon kanssa ja tuoda kasvukeskuksiin uudenlaisia vuokrakoteja, jotka auttavat osaltaan vähentämään kiinteistöjen ilmastokuormaa. Haluamme rakennuttajana auttaa kehittämään puurakentamisesta entistä houkuttelevamman ja kilpailukykyisemmän vaihtoehdon”, kertoo NREPin sijoitusjohtaja ja osakas Jani Nokkanen.

Rakennusten arvioitu valmistumisajankohta on vuosina 2021–2023.