26.6.2024

Topi Lusenius osakkaaksi Castrén & Snellmanin Data & teknologia -tiimiin

Castrén & Snellman laajentaa Data ja teknologia -palveluaan ja on kutsunut tiimin osakkaaksi Topi Luseniuksen, joka on erikoistunut vaativaan ICT-sopimusjuridiikkaan, ulkoistuksiin ja teknologia-alan yritysjärjestelyihin. Hänen mukanaan siirtyy kolme erinomaista teknologiajuristia. Nimityksillä toimisto haluaa tukea asiakkaidensa kasvua ja vahvistaa asemaansa alan johtavana data- ja teknologiahankkeiden neuvonantajana.

”Digitalisaatiomurroksen myötä teknologia-alan neuvonanto on tullut strategisesti tärkeäksi yhä useammalle yritykselle. Näihin vaativiin tilanteisiin asiakkaamme tarvitsevat luotettavan neuvonantajan. ICT-sopimusjuridiikan johtavana neuvonantajana tunnettu Topi on erinomainen täydennys tiimiimme ja liiketoimintalähtöinen kumppani asiakkaidemme tärkeisiin kasvuhankkeisiin. Toivotan Topin ja tiimin lämpimästi tervetulleeksi”, Castrén & Snellmanin toimitusjohtaja Sakari Lukinmaa sanoo.

Castrén & Snellmanilla on laajalti tunnettu ja tunnustettu asema tietosuoja- ja datasääntelykysymysten sekä niihin liittyvien viranomaisprosessien ja riitojen neuvonantajana. Topin nimityksen myötä Data ja teknologia -palvelumme täydentyy poikkeuksellisen vahvaksi.

”Uudet teknologiat ja tekoäly ovat tulleet osaksi yritysten arkea, ja data on avainasemassa menestyvän liiketoiminnan kehittämisessä. Digitaalisen transformaation investointien ennustetaan tuplaantuvan lähivuosina. Topi on arvostettu neuvonantaja ja kollega. Odotamme innolla yhteisiä projekteja hänen kanssaan”, data- ja tietosuoja-asioihin erikoistunut osakas Eija Warma-Lehtinen ja teknologian sääntelyyn ja riitoihin erikoistunut osakas Kim Parviainen iloitsevat.

”Castrén & Snellmanin ainutlaatuisen laaja ja korkeatasoinen osaaminen kattaa koko liikejuridiikan kentän. Se auttaa asiakkaitamme teknologiamuutosten läpiviennissä ja kasvun paikkojen löytämisessä. Toimiva yhteistyö eri alojen asiantuntijoiden välillä mahdollistaa asiakkaan tarpeisiin räätälöidyn tiimin rakentamisen. Kaikki lähtee kuitenkin asiakkaidemme liiketoiminnan tarpeista. On ilo päästä yhdistämään tulevissa projekteissa voimat toimiston eri osa-alueiden kanssa. Eijan ja Kimin kanssa työskentelyn lisäksi odotan innolla työskentelyä muun ohella yritysjärjestelyiden, pääomasijoittamisen ja kilpailuoikeuden huippuosaajien kanssa”, Topi Lusenius sanoo.

Topi Luseniuksella on pitkä ja monipuolinen kokemus teknologia- ja sopimusjuridiikasta. Hän neuvoo kotimaisia ja kansainvälisiä yrityksiä rajat ylittävissä hankkeissa, kuten digitaalisessa transformaatiossa, ulkoistuksissa, tuotekehityksessä sekä teknologiakeskeisissä yrityskaupoissa, pääomasijoituksissa ja riita-asioissa. Ennen Castrén & Snellmanille tuloaan hän on toiminut osakkaana liikejuridiikkaan keskittyneessä asianajotoimisto Inventiossa. Kansainväliset asianajoalaa arvioivat hakemistot, kuten Chambers Europe ja The Legal 500, sijoittavat Topin Suomen johtavien neuvonantajien joukkoon.

Lisäksi tiimi täydentyy kolmella erinomaisella teknologiajuridiikan osaajalla, kun Castrén & Snellmanin joukkoon liittyvät myös Onni Ogbeide, Joel Aaltonen ja Teo Sommardal.

Liittyessään Castrén & Snellmanin Data ja teknologia -tiimiin Topi jakaa praktiikan vetovastuun yhdessä Eija Warma-Lehtisen ja Kim Parviaisen kanssa. Eija on Suomessa ja kansainvälisesti yksi tietosuojajuridiikan kärkinimistä, joka neuvoo yrityksiä muun muassa tietosuojatarkastuksissa sekä niitä koskevissa riita- ja rikosprosesseissa. Kim on pitkän linjan immateriaalioikeusjuristi, jonka erityisalaa ovat digitaalisen maailman sääntelyyn liittyvä neuvonta sekä riitojen ratkaiseminen.