20.12.2022

Sytytä valot

Kuulin tarinan vanhasta naisesta, joka aina kotiin tullessaan sytyttää valot ja tervehtii ääneen kotiaan. Kotinsa kerran jättänyt ymmärtää oman kodin arvon.

Tuntuu, että juuri nyt kollektiivisesti palaamme perusasioihin ja tunnemme huolta omasta – tuvasta, perheestä, yhteiskunnasta ja liiketoiminnasta. Kiitämme myös omaa lupaa: vapaan demokratian ansiot tuntuvat kirkkailta ja hiljaisetkin signaalit sen kestämisestä tiukoissa paikoissa huojentavat mieltä.

Yritämme kukin tahoillamme ratkaista hankalia tilanteita haastavassa ajassa. Johdon asialistalla ovat ainakin uhkaava taantuma, inflaatio sekä energia- ja ilmastokriisi. Protektionismin lisääntyminen USA:ssa saa pohtimaan kansainvälisen kaupan tulevaisuutta erityisesti eurooppalaisesta näkökulmasta.

Olisi helppo liittyä valittajien kuoroon. Silti kriisissäkin on aina mahdollisuus. Osa yrityksistä voi ja osaa hyödyntää sen. Osa uskaltaa ottaa hallittuja riskejä ja kiihdyttää sateisena päivänä muiden ohi. Inspiraatiota menestyksestä ja uskalluksesta voi etsiä vaikkapa suomalaisten yksisarvisten listalta. Hienoltahan se näyttää.

Vain omaan tupaan ei kannata jäädä, sillä avarakatseisuus ja rohkeus johtavat kasvuun ja oppiin. Kumppanuutta kannattaa vaalia. Myös tarinan vanha nainen lähti. Ja palattuaan hän sytytti kotiinsa taas valot.

Meidän tehtävämme Castrén & Snellmanilla on auttaa sinua pitämään huolta omastasi hyvinä ja pahoina päivinä. Haluamme auttaa sinua tekemään oikeita ratkaisuja ja menestymään.

Ratkaistavien asioiden lista voi tuntua nyt pitkältä. Uskomme silti kaikkina aikoina kestäviin menestystarinoihin ja rakennamme niitä kanssanne myös ensi vuonna. Kiitos asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme yhteistyöstä ja luottamuksesta kuluneena vuonna!