19.3.2020

Koronavirus mullistaa liiketoiminnan – Tarkista yrityksesi rahoitussopimukset

On selvää, että maailmanlaajuiset poikkeusolot ja koronaviruksen (COVID-19) vaikutukset talouteen heijastuvat myös yritysten rahoitustilanteeseen. Viimeistään nyt on aika käydä läpi yrityksen rahoitussopimukset ja punnita, miten ympärillä tapahtuvat akuutit olosuhdemuutokset ja pidemmän aikavälin mahdolliset rakenteelliset muutokset vaikuttavat yhtiön liiketoimintaan. Uskomme, että paras tapa taistella tätä kriisiä vastaan on omaksua yhdessä aktiivinen ote ja ryhtyä heti selvittämään, miten reagoida haasteisiin riittävän ripeästi. Nyt jo pari viikkoa kestänyt tilanne on osoittanut, että tässä blogissa esille nostetut asiat ovat tärkeitä.

Yrityksissä laaditaan jo parhaillaan erilaisia varasuunnitelmia, ja toimistomme on perustanut yrityksiä varten erityisen C&S Corona Task Force -palvelun. Task Force tarjoaa apua myös kaikissa rahoitussopimuksiin ja yritysrahoituksiin liittyvissä ajankohtaisissa kysymyksissä.

Jos työskentelet yrityksesi rahoitussopimusten parissa, ota avuksi seuraava tarkistuslista. Ainakin seuraavat seikat on otettava huomioon: