30.5.2024

WasaGroup Mustasaaren tuotanto- ja teknologiakampuksen suunnittelu

Toimimme WasaGroup Oy:n neuvonantajana vihreän siirtymän hankkeessa, jossa WasaGroup suunnittelee Hitachi Energyn uuden tuotanto- ja teknologiakampuksen Mustasaareen. WasaGroup vastaa kokonaisuudessaan hankkeen suunnittelusta, luvituksista, kilpailutuksista, johtamisesta ja ohjaamisesta. Neuvoimme WasaGroupia hankkeen projektinjohto- ja rahoitussopimusten laadinnassa ja kommentoimisessa.

Mustasaareen suunniteltavan kampuksen koko tulee olemaan noin 30 000 neliötä. Hitachi Energyn investointi kaksinkertaistaa muuntajien valmistuksen nykyisen kapasiteetin Suomessa ja myös tuotevalikoima laajenee entistä suurempiin muuntajiin. Investoinnin tavoitteena on vastata vihreän energiasiirtymän myötä kasvavaan muuntajien ja muun modernin teknologian kysyntään Suomessa ja kansainvälisesti.

Projektin ensimmäisessä vaiheessa on sovittu kehityshankkeesta, jonka tavoitteena on rakennusluvan valmistelu ja riittävä suunnitteluvalmius projektin toteuttamiseksi. Tavoitteena on, että tuotanto- ja teknologiakampus on käytössä vuonna 2027.