7.4.2021

Lumise – Osakekannan myynti Relais Groupille

Avustimme suomalaista ajoneuvovalaisimien verkkokauppatoimijaa Lumise Oy:tä ja sen hankintayhtiötä Optisell Oy:tä pohjoismaisen Relais Group Oyj:n ostaessa Lumisen koko osakekannan yhtiön henkilöomistajilta.

Yritysoston myötä Relais Group kykenee vauhdittamaan kasvuaan hyödyntämällä digitalisaatio-, verkkokauppa-ratkaisu- ja data-analytiikkakyvykkyyttä.

”Olemme panostaneet viime vuosina verkkokaupan kansainvälisen skaalautumisen mahdollistaviin taustajärjestelmiin ja osana Relais-konsernia pääsemme ottamaan näistä investoinneista nyt täyden hyödyn irti Euroopan laajimmalla tuotevalikoimalla”, Lumisen toimitusjohtaja Kari Kauhanen kertoo.

Lumise on ajoneuvovalaisimien verkkokauppaan erikoistunut, alansa johtava toimija Pohjoismaissa ja nopeasti kasvava toimija Euroopassa. Lumisella on Ruotsissa tytäryhtiö Design by Scandinavian Metal AB, joka kehittää verkkokaupan ohella ajoneuvojen mallikohtaisia lisävalosarjoja.

Relais Group on johtava konsolidoija ja yritysostoalusta ajoneuvojen jälkimarkkinoilla Pohjoismaissa ja Baltiassa. Relais Group on teollinen toimija, joka keskittyy ajoneuvojen elinkaaren tehostamiseen ja siihen liittyviin palveluihin. Yhtiön liikevaihto vuonna 2020 oli 128,9 miljoonaa euroa ja yhtiön palveluksessa työskentelee lähes 300 ammattilaista, kuudessa eri maassa.