Isabel Carpelan

Senior Associate, asianajaja

Valmistuin Helsingin yliopistosta 2016 ja aloitin samoihin aikoihin työt Castrén & Snellmanin Yritysjärjestelyt-palvelussa. Tiimimme kansainvälinen toimiala sopii minulle erinomaisesti, koska haluan tutustua erilaisista kulttuureista ja taustoista tuleviin ihmisiin ja kommunikoida useilla kielillä. Työskentelen myös Pääomamarkkinat ja finanssialan sääntely -palvelussamme.

Transaktioiden tempo ja monipuolisuus ovat aina kiehtoneet minua. Haluan etsiä tehokkaasti parhaita mahdollisia ratkaisuja asiakkaille. Mielestäni on todella inspiroivaa tutustua eri toimialoihin ja tehdä yhteistyötä eri alojen asiantuntijoiden kanssa. Hankin toimialakokemusta myös opiskeluaikana työskennellessäni harjoittelijana Pohjoismaiden Investointipankin kansainvälisen luotonannon osastolla.

Minulle tärkeitä arvoja ovat kestävyys, ympäristötietoisuus ja oikeudenmukaisuus. Olen myös vakuuttunut, että näitä arvoja kunnioittavat yritykset ja työpaikat menestyvät parhaiten.

Uusimmat referenssit

Toimimme VR-Yhtymä Oyj:n oikeudellisena neuvonantajana heidän strategisessa päätöksessään myydä maantielogistiikan yksikkönsä sijoitusyhtiö Mutaresille. Kauppa tukee VR:n keskittymistä logistiikkaliiketoiminnassaan rautatiekuljetuksiin. Maantielogistiikan liiketoiminta, joka tuotti noin 80 miljoonan euron liikevaihdon vuonna 2023, siirretään Mutaresin perustamaan uuteen yhtiöön. Liiketoimintayksikkö työllistää noin 75 henkilöä, jotka siirtyvät uuden yhtiön palvelukseen. Kaupan toteutuminen edellyttää Suomen Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksyntää.
Julkaistu 18.11.2024
Neuvoimme Valiota sen ostaessa Gold&Green-brändin, Gold&Green Foodsin aineettoman omaisuuden ja sen tutkimus- ja kehitystoiminnan Pauligilta. Gold&Green Foods tunnetaan sen kasvipohjaisesta innovaatiosta, Nyhtökaurasta. Järjestely ei koske muita Gold&Green Foods -toimintoja, ja Paulig jatkaa Gold&Green Foodsin nykyisiä toimintoja ja Gold&Green-tuotteiden myyntiä Valion lisenssillä. ”Gold&Green on edelläkävijä kasvipohjaisissa elintarvikkeissa ja uusien tuotteiden kehittämisessä, ja Valio on kehittänyt menestyksekkäästi kasvipohjaisen Oddlygood-tuotevalikoiman. Gold&Greenin tutkimus- ja kehitystiimi liittyy nyt tukemaan strategista tavoitettamme, jonka mukaisesti tähtäämme entistäkin vahvempaan asemaan kasvavilla kasviproteiinimarkkinoilla. Kehitämme yhdessä Gold&Greenin tuotekehitysputken innovaatioita ja jatkamme brändin tarinaa”, kertoo kasvuliiketoiminnoista ja tuotekehityksestä vastaava johtaja Tuomas Salusjärvi Valiolta. Valio on vuonna 1905 perustettu suomalainen meijeri ja ruokatalo, jonka omistajia ovat suomalaiset maidontuottajaosuuskunnat. Valiolla on tytäryhtiöt Ruotsissa, Baltian maissa, Yhdysvalloissa ja Kiinassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2019 oli 1 787 miljoonaa euroa, ja sillä on yli 4 000 työntekijää.
Julkaistu 2.3.2022
Avustimme ensihoito- ja sairaankuljetuspalveluita tarjoavaa 9Lives Group Oy:tä sen ostaessa Stella Kotipalvelut Oy:n koko osakekannan. Yrityskauppa on 9Livesin strategian ytimessä, ja sen taustalla vaikuttavat muun muassa sote-uudistus sekä väestön ikääntymisen megatrendi. ”Stella on kotihoidon ja henkilökohtaisen avun yksi johtavista toimijoista Suomessa. Yhdistämällä voimamme ja osaamisemme saamme entistä vahvemman jalansijan markkinoilla sekä kattavamman palveluverkon ja pystymme tarjoamaan laadukasta ja monipuolista hoivaa lähellä asiakasta kilpailukykyisesti. Lisäksi suomalaisomisteisena ja yrittäjävetoisena toimijana pystymme reagoimaan markkinamuutoksiin nopeasti, asiakaslähtöisesti ja luotettavasti”, sanoo 9Livesin toimitusjohtaja ja omistaja Markus Ulfstedt . 9Lives on Suomen suurin yksityinen ensihoito- ja sairaankuljetuspalveluita tarjoava yritys. Sen ambulanssipalvelujen asiakkaita ovat julkiset toimijat sekä hoitolaitokset. Yhtiö on myös viime vuosina tullut tunnetuksi koronatestauksesta. Yhtiön liikevaihto vuonna 2020 oli noin 20 miljoonaa euroa, ja sen palveluksessa on 800 henkeä. Stella Kotipalvelut Oy on kodinhoitopalveluihin erikoistunut yritys, jonka liikevaihto vuonna 2020 oli 24 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa on 1 600 henkeä, joista 520 on vakituisia työntekijöitä.
Julkaistu 5.1.2022
Toimimme RCL Holding AB:n suomalaisena neuvonantajana, kun se osti Helsingin Pantti-Osakeyhtiön ja Sefina Svensk Pantbelåning Aktiebolagin Aurajoki Nordic Group Oy:ltä. Ostajana oli RCL Holding AB:n kokonaan omistama tytäryhtiö. Ruotsalainen asianajotoimisto Morris Law toimi RCL Holding AB:n pääneuvonantajana. Helsingin Pantti on vuonna 1882 perustettu panttilainaukseen, huutokauppatoimintaan ja korujen myyntiin erikoistunut yritys. Se on Suomen suurin panttilainaamo. Helsingin Pantti toimii seitsemässä kaupungissa ja 12 toimipisteessä eri puolilla Suomea. Vuonna 2020 Helsingin Pantilla oli 50 työntekijää ja sen liikevaihto oli 15,7 miljoonaa euroa. Sefina Svensk Pantbelåning Aktiebolag perustettiin vuonna 1884, ja se on Pohjoismaiden suurin panttilainaamo. Sillä on noin 95 työntekijää ja 20 toimipistettä eri puolilla Ruotsia.
Julkaistu 2.11.2021
Avustimme Rakennuttajatoimisto HTJ Oy:n osakkeenomistajia Kansallisholding Oy:tä ja Redeve Oy:tä niiden myydessä omistamansa Rakennuttajatoimisto HTJ Oy:n osakkeet Helsingin pörssin päälistalla noteeratulle pääomasijoitusyhtiö Sievi Capital Oyj:lle. Kaupan toteuttaa uusi yhtiö, ja kaupan täytäntöönpanon jälkeen Sievi Capitalin omistus yhtiöstä on noin 92,4 prosenttia. Yhtiön muihin omistajiin kuuluu HTJ:n johtohenkilöitä sekä hallituksen jäseniä. Yrityskaupan velaton kauppahinta on 13,75 miljoonaa euroa. HTJ on vuonna 1999 perustettu rakennusalan konsulttiyhtiö, joka tarjoaa asiakkailleen rakennuttamisen, työmaavalvonnan, energia- ja ympäristökonsultoinnin sekä projektinjohdon monipuolisia asiantuntijapalveluita. Yhtiö työllistää noin 150 asiantuntijaa. HTJ:n pääkonttori sijaitsee Vantaalla, ja lisäksi sillä on toimipisteet Tampereella, Turussa ja Hämeenlinnassa. Vuonna 2020 HTJ:n liikevaihto oli 18,5 miljoonaa euroa. Sievi Capital on suomalainen pääomasijoitusyhtiö, joka tekee sijoituksia listaamattomiin pieniin sekä keskisuuriin kotimaisiin yrityksiin. Sievi Capital on kohdeyhtiöiden johdon ja kanssaomistajien luotettava ja pitkäaikainen kumppani, joka tukee kohdeyhtiöiden kasvua, tuloksellisuutta ja arvon rakentamista aktiivisella omistajuudella.
Julkaistu 6.10.2021
Avustimme suomalaista ajoneuvovalaisimien verkkokauppatoimijaa Lumise Oy:tä ja sen hankintayhtiötä Optisell Oy:tä pohjoismaisen Relais Group Oyj:n ostaessa Lumisen koko osakekannan yhtiön henkilöomistajilta. Yritysoston myötä Relais Group kykenee vauhdittamaan kasvuaan hyödyntämällä digitalisaatio-, verkkokauppa-ratkaisu- ja data-analytiikkakyvykkyyttä. ”Olemme panostaneet viime vuosina verkkokaupan kansainvälisen skaalautumisen mahdollistaviin taustajärjestelmiin ja osana Relais-konsernia pääsemme ottamaan näistä investoinneista nyt täyden hyödyn irti Euroopan laajimmalla tuotevalikoimalla”, Lumisen toimitusjohtaja Kari Kauhanen kertoo. Lumise on ajoneuvovalaisimien verkkokauppaan erikoistunut, alansa johtava toimija Pohjoismaissa ja nopeasti kasvava toimija Euroopassa. Lumisella on Ruotsissa tytäryhtiö Design by Scandinavian Metal AB, joka kehittää verkkokaupan ohella ajoneuvojen mallikohtaisia lisävalosarjoja. Relais Group on johtava konsolidoija ja yritysostoalusta ajoneuvojen jälkimarkkinoilla Pohjoismaissa ja Baltiassa. Relais Group on teollinen toimija, joka keskittyy ajoneuvojen elinkaaren tehostamiseen ja siihen liittyviin palveluihin. Yhtiön liikevaihto vuonna 2020 oli 128,9 miljoonaa euroa ja yhtiön palveluksessa työskentelee lähes 300 ammattilaista, kuudessa eri maassa.
Julkaistu 7.4.2021
Avustimme ruotsalaista Hanza Holding AB:ta sen ostaessa Suomen Levyprofiili Oy:n. Transaktio on tärkeä osa HANZA-konsernin ryhmittymistyötä. Suomen Levyprofiili Oy on menestynyt suomalainen ohutlevytuotteiden valmistaja. Se työllistää satakunta henkilöä ja operoi moderneissa toimitiloissa Joensuussa, lähellä Hanzan muita Suomen-tehtaita. Suomen Levyprofiilin myyjät ovat sijoittajia, jotka liittyvät suomalaiseen sijoitusyritykseen Helmet Capital Oy:hyn. Hanza on tietopohjaan perustuva globaali valmistaja, joka modernisoi ja virtaviivaistaa valmistusteollisuutta. Hanza perustettiin vuonna 2008, ja vuonna 2020 sen myynti ylitti kaksi miljardia Ruotsin kruunua. Yhtiöllä on tuotantoyksiköitä seitsemässä maassa: Ruotsissa, Suomessa, Saksassa, Virossa, Puolassa, Tšekissä ja Kiinassa. Hanza on listattu Nasdaq Tukholman päälistalle. Hanza ottaa Suomen Levyprofiilin haltuunsa välittömästi ja aikoo vuoden 2021 aikana kehittää ja integroida Suomen-tehtaita läheisessä yhteistyössä nykyisten asiakkaiden kanssa.
Julkaistu 22.3.2021
Energiayhtiö Gasum on muuttunut seitsemässä vuodessa perinteisestä suomalaisesta putkikaasuyhtiöstä moderniksi energiayhtiöksi ja merkittäväksi kiertotaloustoimijaksi Pohjoismaissa. Castrén & Snellman on kulkenut rinnalla koko matkan.  Kun General Counsel Tiia Ryhänen tuli töihin Gasumille vuonna 2013, Gasum oli vielä perinteinen putkikaasuyhtiö. ”Ensimmäinen nesteytettyyn maakaasuun (LNG) liittyvä yrityskauppa tehtiin vuonna 2014. Tämän jälkeen Gasum on seitsemässä vuodessa muuttunut perinteisestä putkiyhtiöstä moderniksi ja kansainväliseksi energiayhtiöksi ja kiertotaloustoimijaksi”, Ryhänen iloitsee. Isoa muutosta on toteutettu useiden yrityskauppojen kautta. Ryhänen on ollut seitsemän vuoden aikana mukana jokaisessa yrityskaupassa. ”On ollut hienoa saada olla luomassa uutta ja laajentamassa yhtiötä. Erityisen hienoa on saada olla etulinjassa toivottamassa uudet gasumilaiset tervetulleiksi mukaan joukkoon.” ”Kuin laajennettu in house -tiimi” Asianajotoimisto Castrén & Snellman on toiminut Gasumin kumppanina alusta alkaen. ”Cassu on kulkenut rinnalla koko matkan. Kumppanuus on vahva. Cassulla on hyvä ymmärrys siitä, miten teemme yrityskauppoja. Haluamme aina toimia vastapuolta arvostavalla tavalla”, Ryhänen sanoo. Gasumilla työskentelee Ryhäsen lisäksi kolme in house -juristia. Viime elokuusta alkaen tiimissä on ollut myös yksi Castrén & Snellmanin juristi ”lainassa” eli secondmentillä. ”Cassu on kuin laajennettu in house -tiimimme. Olemme tekemisissä jonkun Cassun juristin kanssa lähes viikoittain. Sparrailemme yhdessä, mikä olisi paras tapa edetä toimeksiannossa. Voimme luottaa siihen, että se, mitä luvataan, pitää.” Kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa Pohjoismainen energiayhtiö Gasum on kaasualan ja energiamarkkinoiden asiantuntija. Yhtiön strategiana on laajentaa kaasumarkkinaa. Työllämme on yhteinen tarkoitus: puhtaampi energia. ”Kaasun ja biokaasun kysyntä kasvaa vauhdilla, sillä ilmastonmuutoksen torjunta edellyttää siirtymistä puhtaampiin ratkaisuihin. Rakennamme siltaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa yhdessä asiakkaidemme ja kumppaniemme kanssa.” Käytännössä tavoitteen toteuttaminen merkitsee muun muassa sitä, että Gasum laajentaa kaasutankkausasemiensa verkostoa, lisää biokaasun tuotantoa ja hankintaa sekä auttaa asiakkaitaan vähentämään päästöjään. ”Olemme laajentaneet toimintaamme myös sähkömarkkinoilla. Teimme syyskuussa pitkäaikaisen tuulisähkösopimuksen ABO Wind Oy:n tuulivoimapuiston tuotannosta. Vuonna 2023 alamme myydä asiakkaillemme Kestilässä tuotettua uusiutuvaa tuulivoimaa.” Gasumin matka moderniksi kiertotaloustoimijaksi C&S:n kanssa 2020 Gasum ostaa ruotsalaisen biokaasun tuottajan Skövde Biogasin koko osakekannan Torran Gas Holding AB:lta. 2019 Gasum ostaa AGA:n Clean Energy- ja Nauticorin Marine Bunkering -liiketoiminnat Linde AG:ltä. Gasum myy tytäryhtiönsä Gasum Tekniikka Oy:n teollisuuden kunnossapitokumppanille Viafin Service Oyj:lle. 2018 Gasum nostaa omistuksensa Skangasissa 100 prosenttiin. Gasum hankkii Enegian energiamarkkinapalveluiden liiketoiminnan Enegia Group Oy:ltä. 2017 Gasum nostaa omistusosuutensa Skangasissa 70 prosenttiin. Gasum myy lämpöliiketoimintansa ja maakaasun vähittäismyyntiliiketoimintansa Auris Kaasunjakelu Oy:lle Auriksen kaasunjakeluverkkojen alueella. Gasum ostaa ruotsalaisen biokaasuntuottajan Swedish Biogas Internationalin osakekannan. Kaupan myötä Gasumista tuli Pohjoismaiden johtava biokaasun tuottaja. 2016 Gasum ostaa Taaleritehdas Biotehdas I Ky -pääomarahaston omistaman Biotehdas-ketjun. Gasum ja sen tytäryhtiö Skangas ostavat norjalaisen Risavikan LNG-tuotantolaitoksen Lyse-konsernilta. Gasum hankkii Biovakka Oy:n koko osakekannan. 2015 Gasum myy tytäryhtiöidensä Gasum Paikallisjakelu Oy:n ja Helsingin Kaupunkikaasu Oy:n osakkeet SL Capital Partnersille. 2014 Gasum ostaa enemmistön Skangasin nesteytetyn maakaasun (LNG) jakeluliiketoiminnasta Lyse-konsernilta. Kaupan myötä Gasumista tuli Pohjoismaiden suurin LNG-toimija.
Julkaistu 14.1.2021

Tutustu myös muihin alan osaajiimme