28.5.2020

Fennia – Fennian varainhoito- ja kiinteistösijoituspalveluiden myynti S-Pankille

Toimimme Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennian neuvonantajana järjestelyssä, jossa Fennia Varainhoito Oy:n ja Fennia Kiinteistöt Oy:n liiketoiminta myytiin S-Pankille. S-Pankin hallinnoitavaksi siirtyy kaupassa 2,1 miljardia euroa uutta asiakasvarallisuutta.

Fennia-konserniin kuuluvat vahinkovakuuttamiseen erikoistunut Fennia, vapaaehtoisia henki-, eläke- ja säästövakuutuksia tarjoava Henki-Fennia, varainhoitopalveluja tarjoava Fennia Varainhoito Oy, kiinteistöjohtamispalveluita tarjoava Fennia Kiinteistöt Oy sekä palveluyhtiö Fennia-palvelu Oy. Fennia-konsernin emoyhtiö, Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennia on suomalainen, asiakkaidensa omistama vahinkovakuutusyhtiö. Toimialaan kuuluvat lakisääteiset ja vapaaehtoiset vahinkovakuutukset, joita Fennia tarjoaa yrityksille, yrittäjille ja kotitalouksille. Fennia-konsernin liikevaihto vuonna 2019 oli 996,5 miljoonaa euroa.

S-Pankki Oy on S-ryhmän oma pankki. Varallisuudenhoito hallinnoi viime vuoden lopussa 9,1 miljardin euron asiakasvarallisuutta. S-ryhmään kuuluvalla S-Pankilla on 3 miljoonaa asiakasta. S-Pankki tarjoaa helppoutta ja hyötyä yhdistämällä pankin ja kaupan palveluita. S-Pankki on Suomen ensimmäinen kauppapankki. S-Pankin omistavat SOK (37,5 %), S-ryhmään kuuluvat alueosuuskaupat (37,5 %), LähiTapiola Vahinkovakuutus (10 %), LähiTapiola Henkiyhtiö (3,5 %), LähiTapiolan alueyhtiöt (10 %) ja Elo (1,5 %).