1.9.2016

Vastuullisen liiketoiminnan viimeisimmät trendit

Järjestimme viime viikolla Compliance After Work -tapahtuman, jossa vierailevana puhujana esiintyi OECD:n vastuullisen liiketoiminnan työryhmän puheenjohtaja Roel Nieuwenkamp. Puheessaan professori Nieuwenkamp esitteli vastuullisen liiketoiminnan tuoreita suuntauksia.

Vastuullinen liiketoiminta eli yritysvastuu ei ole uusi ilmiö – esimerkiksi OECD:n jäsenvaltioiden laatimat toimintaohjeet monikansallisille yrityksille hyväksyttiin jo 40 vuotta sitten. Nieuwenkampin mukaan vastuullisessa liiketoiminnassa on kuitenkin viime aikoina tapahtunut olennaisia muutoksia:

Nieuwenkampin mainitsemat viimeisimmät trendit on helppo allekirjoittaa ja vastuullisuuteen liittyvät kysymykset ovat päivittäin esillä myös Castrén & Snellmanilla neuvoessamme asiakkaitamme rahoitusjärjestelyissä ja yrityskaupoissa ja tehdessämme asiakkaillemme vastuullisuusselvityksiä. Jatkamme tätä keskustelua syyskuussa järjestettävässä seminaarissamme, jossa esittelemme kiinnostavia esimerkkejä siitä, miten vastuullista liiketoimintaa voi toteuttaa käytännössä.