16.2.2021

Ohjaus- ja organisointitaitoja kehittämässä – ohjaavan nuoremman harjoittelijan arkea C&S:llä

Meistä

Tekstin takaa löytyvät Turun yliopiston kasvatit, kolmannen vuoden oikkarit Elsa Uitto ja Tiia Liukkonen. Aloitimme Cassulla nuorempina harjoittelijoina syksyllä 2020, ja nyt vuodenvaihteessa saimme mahdollisuuden jatkaa ohjaavina nuorempina harjoittelijoina. Ohjaavat nuoremmat harjoittelijat ovat junnutiimin konkareita, jotka perehdyttävät nuoremmat harjoittelijat tiimin työtehtäviin ja huolehtivat esimerkiksi tiimin työvuorosuunnittelusta. Meidän lisäksemme ohjaavien porukkaan kuuluvat Roope Järvinen Helsingin yliopistosta ja Aleksi Laaksonen Lapin yliopistosta. Meillä on taustaa monipuolisesti erilaisista asiakaspalveluhommista, mutta kaikille meille viime syksyn nuoremman harkkarin rooli on ollut ensimmäinen kosketus oman alan töihin.

Nuoremmasta harkkarista ohjaavan saappaisiin

Fuksivuoden syksyllä monet asianajotoimistot tulivat yliopistollemme esittäytymään. Silloin meille jäi erityisesti mieleen Cassun monipuolinen harjoitteluohjelmatarjonta, jonka kautta voi jo opintojen aikana päästä mielenkiintoisiin työtehtäviin. Molempien tuttuja oli myös ollut Cassulla harkkareina, ja heiltä olimme kuulleet hyvää Cassun rennosta ilmapiiristä.

Kun aloitimme junnuina, molemmille oli jo aikaisessa vaiheessa selvää, että taloon olisi kiva jäädä pidemmäksikin aikaa. Olo on ollut heti ensimmäisistä päivistä alkaen todella tervetullut, ja pääsimme nopeasti osaksi Cassun porukkaa. Ohjaavana harkkarina jatkaminen tarjosi myös hyvän mahdollisuuden tutustua ihmisiin paremmin sekä verkostoitua alalla. Isona innoittajana ohjaavaksi hakemiseen toimivat myös meidän omat, viime syksyn tiimin ohjaavat harkkarit! Saimme heiltä parhaan mahdollisen vastaanoton ja perehdytyksen, joten halusimme ehdottomasti olla välittämässä hyvää henkeä myös seuraavalle porukalle.

Uusien harjoittelijoiden perehdyttäminen työtehtäviin onkin ohjaavan päävastuu. Meille molemmille oli tärkeää, että kaikki saavat mukavan ensikosketuksen ensimmäiseen oman alan työpaikkaan ja tuntevat olonsa lämpimästi tervetulleeksi cassulaisten joukkoon. Ohjaavan roolissa pääsee jatkuvasti kehittämään monia tärkeitä taitoja, joista on varmasti hyötyä työelämässä myös tulevaisuudessa. Tiimityöskentely, organisointitaidot ja ongelmanratkaisukyky ovat olleet tärkeimpiä taitoja, joita tarvitsemme päivittäin. Junnutiimissämme on kaksitoista jäsentä, joista jokainen työskentelee osa-aikaisesti 2–3 kertaa viikossa: tämä vaatii tiimiltä todella hyvää sisäistä kommunikointia ja yhteistyötä.

Nuoremman harkkarin arki

Nuoremman harkkarin tehtäviin kuuluu monipuolisesti kaikenlaisia avustavia toimistotehtäviä, ja jokainen työpäivä on erilainen. Työtehtävät vaihtelevat ja välillä kiirekin pääsee yllättämään, joten on tärkeää pystyä muuntautumaan muuttuvien tilanteiden mukana. Normaali työpäivä pitää sisällään tiettyjä rutiinihommia, kuten virastoissa asioimista, asiakirjojen skannailua ja respassa tuuraamista. Virastojen lisäksi käymme usein myös naapuritoimistoissa sekä asiakkaiden luona toimittamassa asiakirjoja. Keikat hoituvat näppärästi ja ovatkin monen lempipuuhaa, sillä meillä junnuilla on käytössämme oma auto! Välillä pääsemme myös tekemään muun muassa käännöksiä, tarkistamaan sopimuksia ja hoitamaan muita toimeksiantoihin liittyviä avustavia tehtäviä.  

Yhdessä tekemisestä kipinää työhön

Ohjaavana on ollut huippua nähdä, miten loistavasti tiimimme on heti ensimmäisistä päivistä alkaen puhaltanut yhteen hiileen. On ollut kiva huomata, miten nopeasti uudet tulijat ovat päässeet Cassun arkeen kiinni ja miten hyvällä asenteella he tarttuvat kaikkiin hommiin. Myös me ohjaavat saamme uusilta harjoittelijoilta hyviä uusia näkökulmia, joilla pääsemme kehittämään toimintatapojamme. Ehdottomasti parasta tässä roolissa on ollut päästä jatkamaan harjoittelujaksoa uuden, mahtavan tiimin kanssa. Meillä on todella hauskaa yhdessä ja töihin on aina aidosti mukava tulla.

Mietteitä urapolun seuraavista askelista

Meitä molempia kiinnostaa työskentely liikejuridiikan parissa, ja harjoittelu Cassulla on tarjonnut loistavan mahdollisuuden päästä tutustumaan suuren asianajotoimiston arkeen. Olemme myös päässeet keskustelemaan eri praktiikoiden juristien kanssa heidän työstään, mikä on auttanut omien urapolkujemme pohtimisessa.  Elsaa kiinnostaa tällä hetkellä eniten yhtiöoikeus, rahoitus ja vero-oikeus. Tiian mielenkiinnon kohteisiin kuuluu vielä tässä vaiheessa hyvin monipuolisesti eri oikeudenaloja, mutta esimerkkeinä mainittakoon kilpailuoikeus, immateriaalioikeus sekä yhtiöoikeus.

Me molemmat luotamme kuitenkin siihen, että se itselle antoisa ja mielekäs paikka selkiintyy tässä matkan varrella. Cassulta olemme onneksi saaneet hyvät eväät tulevaan, joten harjoittelujakson jälkeen on hyvä jatkaa eteenpäin! Eikä sitä koskaan tiedä, vaikka tiemme toisivat tänne takaisin.

Uusimmat referenssit

Neuvoimme Huhtamäki Oyj:tä, kun se teki 450 miljoonan euron vastuullisuusindikaattoreihin sidotun, syndikoidun ja monivaluuttaisen luottolimiittisopimuksen (syndicated multicurrency revolving credit facility). Järjestely on voimassa viisi vuotta. Uusi luottolimiitti korvaa nykyisen, tammikuussa 2021 allekirjoitetun, 400 miljoonan euron vastuullisuusindikaattoreihin sidotun syndikoidun luottolimiitin, ja sitä käytetään konsernin yleisiin rahoitustarpeisiin. Luottolimiittiä on mahdollista jatkaa kaksi kertaa yksi vuosi kerrallaan lainanantajien suostumuksella. Luottolimiitin pääjärjestäjinä ja -välittäjinä toimivat Citi, Nordea Bank Abp, Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ), BNP Paribas, Commerzbank Aktiengesellschaft, Danske Bank A/S, DBS Bank Ltd., London Branch, J.P. Morgan SE, Landesbank Hessen-Thüringen Girozentrale, OP Corporate Bank plc, Raiffeisen Bank International AG ja Standard Chartered Bank AG.
Julkaistu 28.11.2024
Edustimme suurta suomalaista yhtymää ja siihen kuuluvaa keskinäistä kiinteistöosakeyhtiötä välitysmenettelyssä rakennusliikettä vastaan. Välitysoikeus hylkäsi rakennusliikkeen vaatimukset kokonaisuudessaan ja velvoitti rakennusliikkeen korvaamaan asiakkaallemme välitysmenettelystä aiheutuneet kustannukset täysimääräisesti. Erimielisyys koski urakkasopimuksen mukaista urakkahintaa, jonka oli sovittu määräytyvän asiakkaamme tuottovaatimuksen sekä urakkakohdetta koskevan vuokrasopimuksen mukaisen vuokran perusteella. Osapuolet olivat erimielisiä vuokran tarkistamiseen sovellettavasta indeksiehdosta ja sen vaikutuksesta urakkasopimuksen mukaiseen urakkahintaan.
Julkaistu 22.11.2024
Toimimme VR-Yhtymä Oyj:n oikeudellisena neuvonantajana heidän strategisessa päätöksessään myydä maantielogistiikan yksikkönsä sijoitusyhtiö Mutaresille. Kauppa tukee VR:n keskittymistä logistiikkaliiketoiminnassaan rautatiekuljetuksiin. Maantielogistiikan liiketoiminta, joka tuotti noin 80 miljoonan euron liikevaihdon vuonna 2023, siirretään Mutaresin perustamaan uuteen yhtiöön. Liiketoimintayksikkö työllistää noin 75 henkilöä, jotka siirtyvät uuden yhtiön palvelukseen. Kaupan toteutuminen edellyttää Suomen Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksyntää.
Julkaistu 18.11.2024
Neuvoimme Nestettä sen tehdessä kahdenvälisen 150 miljoonan euron vihreän lainasopimuksen Danske Bank A/S, Suomen sivuliikkeen kanssa. Lainasopimuksesta saatavat varat käytetään Nesteen vihreän rahoituksen viitekehyksen mukaisiin hankkeisiin ja projekteihin. Lainasopimus on kaksivuotinen, ja siinä on yksi yhden vuoden lisäoptio. Helmikuussa 2024 Neste julkisti uudistetun vihreän rahoituksen viitekehyksensä (Green Finance Framework), jonka tarkoituksena on yhdenmukaistaa tulevat rahoitustoimet markkinoiden parhaiden käytäntöjen ja standardien kanssa. Uudistettuun viitekehykseen kuluu uusiutuvia ratkaisuja sekä kiertotalousratkaisuja ja uusiutuva energia omana sijoituskategoriaan. Nesteen ilmastosuunnitelmassa pidemmän aikavälin toimia ovat muun muassa uusien teknologioiden ja innovaatioiden laajempi soveltaminen erityisesti uusiutuvan vedyn osalta. On arvioitu, että uusiutuvalla vedyllä ja muilla uusilla teknologioilla voidaan pienentää vuoden 2019 vertailutason mukaisten päästöluokkien 1 ja 2 päästöjä vähintään 20 prosenttia vuoteen 2030 mennessä. 
Julkaistu 4.11.2024