15.12.2017

Mergermarketilta merkittävä tunnustus Castrén & Snellmanin kattavalle transaktio-osaamiselle

Mergermarket on valinnut Castrén & Snellmanin vuoden 2017 oikeudelliseksi neuvonantajaksi Suomessa. Vuosi on ollut jälleen kerran menestyksekäs toimistomme Yritysjärjestelyt-tiimille. Tiimimme on osallistunut tänä vuonna lukuisiin järjestelyihin, joista kolme merkittävää yrityskauppaa toivat toimistollemme Mergermarketin M&A Legal Adviser of the Year 2017 -palkinnon.

Toimimme Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen oikeudellisena neuvonantajana Ilmarisen ja Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Eteran yhdistymisessä. Järjestelyä pidetään yhtenä merkittävimmistä ja monimutkaisimmista tänä vuonna Suomessa toteutetuista yrityskaupoista.

Olemme myös ainoa asianajotoimisto, joka toimi neuvonantajana molemmissa tänä vuonna Suomessa toteutetuissa julkisissa ostotarjouksissa. Edustimme Comptelia Nokian tekemässä käteisostotarjouksessa ja Spondaa Blackstonen hankkiessa sen. Viimeksi mainittu oli suurin Suomessa koskaan toteutettu kiinteistötransaktio.

–Nämä kolme kauppaa ovat loistavia esimerkkejä siitä, että vaativissa yritysjärjestelyissä tarvitaan usein sekä transaktio-että erikoisalojen osaamista. Ilmarisen ja Eteran yhdistymiseen liittyi erittäin vaativaa sääntelyä. Nokia puolestaan toi Suomen markkinoille uutta käytäntöä toteuttaessaan ostotarjouksen ennen kuin se oli varmistanut, että lunastusmenettelyn edellyttämä 90 prosentin omistusraja ylittyy, toteaa osakas ja Yritysjärjestelyt-palvelun vetäjä Jan Örndahl.

Mergermarket European Awards -kilpailun voittajat valitsee useilla eri toimialoilla toimivista asiantuntijoista muodostuva riippumaton paneeli. Paneelin jäsenet seulovat Mergermarketin keräämien yrityskauppa-aineistojen perusteella asianajotoimistoja, joiden panos on ollut merkittävä lisäarvon tuottamisessa yrityskauppaprosesseihin, asiakkaiden tukemisessa ja luovien ratkaisujen tarjoamisessa monimutkaisiin tilanteisiin.

Olemme innoissamme tästä palkinnosta ja tunnustuksesta. Yrityskauppojen määrä on viime aikoina kasvanut huomattavasti Länsi-Euroopassa, ja Castrén & Snellmanin Yritysjärjestelyt-palvelulla on ollut kunnia olla tänä vuonna mukana erittäin monimutkaisissa järjestelyissä. Kun otetaan huomioon kauppojen määrä ja arvo, olemme tällä hetkellä Suomen osalta Mergermarketin vertailutaulukoiden kärjessä, toimitusjohtaja Sakari Lukinmaa iloitsee.