18.1.2024

Castrén & Snellman vahvistaa osaamistaan ympäristöjuridiikassa ja infrastruktuurihankkeissa – Heidi Malmberg osakkaaksi

Castrén & Snellman on kutsunut counsel-juristi Heidi Malmbergin osakkaaksi 1.2.2024 alkaen. Nimityksellä toimisto vahvistaa Suomen johtavaa asiantuntemusta ympäristö- ja energiajuridiikassa sekä luonnonvaroihin ja energiamurrokseen liittyvissä infrastruktuurihankkeissa ja lupamenettelyissä.

”Castrén & Snellmanin Ympäristö, infrastruktuuri ja luonnonvarat -palvelu on tehnyt pitkään uraauurtavaa työtä ympäristö- ja energiasektorin muutosten tukena. Olemme työskennelleet aurinko- ja tuulivoimahankkeissa niin kauan kuin niitä on Suomessa ollut, ja meillä on vahva osaaminen vihreään siirtymään liittyvästä juridiikasta. Heidin asiantuntemus luonnonvaroihin, hankkeiden ympäristönäkökulmiin ja luvitukseen liittyvissä kysymyksissä on erityisen arvokasta asiakkaillemme tässä ajassa, jossa ilmasto- ja ympäristökysymykset ovat yksi asiakkaidemme liiketoiminnan ja yhteiskunnallisen muutoksen tärkeistä ajureista”, Castrén & Snellmanin toimitusjohtaja Sakari Lukinmaa sanoo.

Kansainvälisesti tunnustettu ympäristöjuridiikan ja luonnonvara-alan osaaja 

Heidi Malmbergilla on yli 20 vuoden monipuolinen kokemus ympäristö- ja energiaoikeudesta, ja hän on saanut myös kansainvälistä tunnustusta: asianajoalaa arvioivat tutkimukset, kuten Who’s Who Legal ja IFLR1000, ovat sijoittaneet Heidin useana vuonna Suomen johtavien asianajajien joukkoon. Heidi neuvoo asiakkaitamme muun muassa merkittävissä kotimaisissa ja kansainvälisissä infrastruktuurihankkeissa, elinkeinoelämän kehitysprojekteissa, yritysjärjestelyissä sekä lupa- ja ympäristövastuuasioissa.

Erityisen hyvin Heidi tuntee uusituvan energian ja teollisuuden lupaprosessit sekä luonnonvara- ja kaivosalojen liiketoiminnan. Viime vuosina hän on työskennellyt muun muassa erilaisissa luonnonvaroihin ja energiamurrokseen liittyvissä luvitushankkeissa sekä lukuisissa yritysjärjestelyissä.

”Energiamurros uudistaa yhteiskuntaa laajasti, ja muutoksen myötä yritykset ovat uuden edessä. Ilmastonmuutoksen kaltaisten maailmanlaajuisten haasteiden selättäminen edellyttää ympäristö- ja energiasektoreilta uudenlaisia ratkaisuja, joita ei ole ennen nähty. Heidin laaja-alainen kokemus ja kyky ennakoida ja ratkaista asiakkaiden ongelmia liiketoimintalähtöisesti tekee hänestä osaavan, strategisen tason kumppanin asiakkaillemme”, sanoo Miika Pinomaa, Castrén & Snellmanin Energia-palvelun vetäjä.

Ympäristökysymysten merkitys liiketoiminnassa kasvaa ja laajenee

Ympäristö- ja ilmastovastuullisuudesta on kasvanut suuri liiketoimintaa ohjaava ja yhteiskuntaa muovaava ilmiö, ja energiamurros siivittää Eurooppaa parhaillaan kohti päästötöntä aikakautta.

”Energiamurroksen myötä yhteiskunta sähköistyy vauhdikkaasti. Päästöjen vähentämisen ja ilmastonmuutoksen torjunnan lisäksi yritysten agendalle ja osaksi vastuullisuustavoitteita on nousemassa vastuullisesti tuotettujen raaka-aineiden hankinta, kiertotalous ja luontokadon pysäyttäminen, jotka niin ikään liittyvät puhtaaseen siirtymään”, Heidi sanoo.

Heidi seuraa aktiivisesti ympäristöoikeuden alan lainsäädäntötyötä sekä Suomessa, Brysselissä että Yhdysvalloissa. Viime vuosina ympäristöoikeuden painoarvo on kasvanut ja esimerkiksi luonnonvaroja koskeva sääntely on kehittynyt merkittävästi. Ympäristö- ja energiaoikeudella on yhä enemmän yhtymäkohtia jokaiseen liikejuridiikan alaan.

”Ympäristönäkökulmat ovat olennainen osa esimerkiksi transaktiota ja yritysten tekemiä sopimuksia, ja ympäristöasioiden painoarvo vain kasvaa tulevina vuosina, kun energiamurros etenee. Castrén & Snellmanin ympäristötiimillä on monipuolinen kokemus muun muassa tehdas- ja infrastruktuurihankkeista aina sijaintipaikan valinnasta lupamenettelyihin ja projektisopimuksiin. Toimistomme laajan ja monialaisen palvelutarjoaman ansiosta pystymme palvelemaan asiakkaitamme kaikenlaisissa muuttuvan yhteiskunnan hankkeissa läpi niiden elinkaaren. On ilo jatkaa tätä työtä osakkaana”, Heidi kertoo.

Heidi Malmberg on työskennellyt Castrén & Snellmanilla vuodesta 2005. Hän on valmistunut oikeustieteen kandidaatiksi Turun yliopistosta vuonna 2002. Lisäksi Heidi on suorittanut LL.M.-tutkinnon yhdysvaltalaisessa Duke University School of Law’ssa, ja hän on yksi harvoista suomalaisista juristeista, joilla on oikeus toimia asianajajana New Yorkin osavaltiossa.

Lämpimät onnittelut, Heidi!