29.8.2022

Tärkein voimavaramme on ihmiset – Etulaari tukee asiantuntijoitamme erilaisissa elämäntilanteissa

Muuttuvassa maailmassa henkilöstön hyvinvointi on edellytys yrityksen kilpailukyvylle. Castrén & Snellmanilla teemme konkreettisia toimenpiteitä työhyvinvoinnin edistämiseksi sekä työn ja muun elämän tasapainon ylläpitämiseksi työntekijöitä kuunnellen. Pidämme huolta toisistamme, jotta jaksamme paikoin hektisen arjen keskellä ja jotta asiakkaamme saavat siten parasta mahdollista palvelua. Ajatus Etulaarista syntyi, kun ryhdyimme miettimään etumallia, joka palvelisi mahdollisimman hyvin erilaisia yksilöitä ja heidän hyvinvointiaan.

Joustavat toimintatavat tukevat asiantuntijatyötä ja hyvinvointia

Elämäntilanteita on yhtä monta kuin on cassulaisiakin: on opiskelijoita ja pitkän uran tehneitä, perheettömiä ja perheellisiä, on ruuhkavuosia ja huolenpitoa ikääntyneistä läheisistä. Myös työroolit vaihtelevat, samoin tavat tehdä töitä: joskus kaipaa hiljaista etäilyä kotona, toisinaan enemmän vilskettä ja suunnittelemattomia kohtaamisia toimistolla. Olipa elämäntilanne millainen tahansa ja tekipä töitä miten vaan, pyrimme järjestämään työlle ja hyvinvoinnille parhaan mahdollisen tuen.

Castrén & Snellmanilla työ joustaa tekijöidensä mukaan: tiimien kesken sovittava etätyökäytäntö tuo arkeen joustavuutta ja mahdollistaa työnteon erilaisissa elämäntilanteissa – aamuvirkut voivat aloittaa jo ennen kahdeksaa, ja pienten lasten vanhemmat ehtivät viedä lapsen päivähoitoon rauhassa ennen töiden aloittamista. Töitä voi tehdä toimistolla, kotona, junassa tai vaikkapa kesäpäivänä laiturinnokasta.

Etulaari mahdollistaa omien mieltymysten mukaiset henkilöstöedut

Jotta hyvinvoinnin tukeminen ei jäisi vain työn rakenteisiin ja toimistotiloihin, Castrén & Snellmanilla kehitettiin ja otettiin viime vuonna käyttöön Etulaari, joka on henkilöstölle rakennettu laaja etujen valikoima ja jonka tehtävä on tukea työhyvinvointia sekä työn ja muun elämän tasapainoa joustavasti kaikenlaisissa elämäntilanteissa ja elämänvaiheissa. Etulaari syntyi tavoitteesta luoda jotain ihan uutta – etumalli, jossa asiantuntijamme voivat itse vaikuttaa siihen, mitä etuja valitsevat. Uusia etuja tulee jatkuvasti markkinoille, ja samat edut eivät palvele kaikkien arkea ja hyvinvointia. Halusimme luoda etupaketin, josta jokainen voi itse valita omaan elämäntilanteeseensa ja omien mieltymystensä mukaiset edut.

Käytännössä Etulaari toimii niin, että kerran vuodessa vakituisessa työsuhteessa työskentelevät asiantuntijat valitsevat itselleen henkilöstöedut tulevalle vuodelle Etulaarin valikoimasta. Etulaarissa valittavia etuja on yli kymmenen: on perinteisemmät lounas-, virike- ja puhelinedut, mutta myös uudempia ja harvinaisempia etuja, kuten ikääntyneille omaisille tarkoitettu Seurana-palvelu sekä koulu- ja lukioikäisten lisäopetuspalvelu Tutorhouse. Jos kaipaa tukea kodin ja toimiston välillä kulkemiseen, voi valita julkisen liikenteen työmatkaedun tai työsuhdepolkupyörän. Jos taas päättää panostaa fyysiseen terveyteen ja hyvinvointiin, voi napata itselleen esimerkiksi hierontaedun sekä hammashoitoedun. Mikä parasta, Etulaariin on helppo lisätä uusia etuja ajan mittaan ja se joustaa, kun elämä muuttuu. Esimerkiksi kun koronapandemia vei asiantuntijat etätöihin ja kotikeittiöön, lounasedun määrää saattoi vähentää ja valita tilalle jotain muuta uutta hybridityötä tukevaa.

Työelämän jousto vahvistaa yhteisön moninaisuutta

Yrityksemme tärkein voimavara on hyvinvoivat ihmiset, ja haluamme, että meillä voi työskennellä erilaiset asiantuntijat taustasta ja elämäntilanteesta riippumatta. Tähän tavoitteeseen vastaa omalta osaltaan myös Etulaari: Etulaari tarjoaa paitsi laajan kattauksen henkilöstöetuja myös mahdollisuuden muuttaa valintoja vuosittain. Jos elämässä jokin palanen olennaisesti muuttuu, myös etuja voi sen mukaan valikoida parhaaksi katsomallaan tavalla.

Etulaari on kuitenkin vasta alku. Kehitämme Etulaaria, henkilöstöetujamme ja työskentelytapojamme jatkuvasti vuorovaikutuksessa cassulaisten kanssa, uusia kestäviä menestystarinoita luoden.